Saygılı olmak trafikte büyük rol oynuyor

Trafikte olası kazalarının önüne geçilmesinde saygılı olmanın büyük rol oynadığını belirten Şanlıurfa Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mehmet Yıldız, saygıya önem verilmediği takdirde trafik düzeninin bozulabileceğine işaret etti.

Ekleme: 14.12.2021 16:09:40 / Güncelleme: 14.12.2021 16:09:40 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Halkın ve sürücülerin trafik kuralları konusunda bilinçli olması gerektiğini söyleyen Yıldız, konu ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

Şanlıurfa’da ve ülkede yaşanan trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için sürücülerin saygılı ve diğerkâm olması gerektiğini ifade eden Yıldız, trafikte eğitimli olmanın önemine vurgu yaptı.

Trafikte önceliğin yayalara verilmesi gerektiğini söyleyen Yıldız, bazı araç sürücülerinin önceliği kendisine vermesi sonucu trafik kazalarının yaşandığını belirtti.

Şanlıurfa'da yolların bozuk olmasından dolayı trafik kazalarının yaşandığını ifade eden Yıldız, araçların geçtiği yollara belirli bir düzenleme sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

"Eğitim düzeyi çok önemli bir faktördür"

Şanlıurfa Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mehmet Yıldız

Trafikte alkol kullanımı, saygı ve sevginin olmamasından dolayı trafik kazalarının yaşandığını belirten Yıldız, "Eğitim düzeyi çok önemli bir faktördür. Kentimizde çok sayıda kazanın yaşanmasının en büyük sebebi yollardan kaynaklanıyor. Yolların yetersiz sayıda olması, bilinçsiz şekilde araç kullanmak trafikte yaşanan kazaların en büyük etkenlerindendir. Alkol tüketilmesi, saygı ve sevginin olmaması de doğal olarak kazalara neden oluyor." dedi.

"Önceliğin kendimizde olmasını istememiz yanlış bir politikadır"

Trafikte önceliğin yayalara verilmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, "Yaşanan trafik kazalarının en büyük etkeni saygı ve adap eksikliğidir. Büyüklere karşı saygı, küçüklere karşı sevgi içimizde yoksa doğal olarak bu durum trafiğe yansıyor. Trafikte önceliğin hep bizde olmasını isteriz. Önceliğin kendimizde olmasını istememiz yanlış bir politikadır. Trafikte öncelik yayalara, okul geçitlerine verilmesi gerekirken sürücüler genelde önceliğin kendilerinde olmasını istiyor." diye konuştu.

"Trafikte alkolün etkisi Türkiye bazında çok yüksek"

Trafikte saygıya önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Trafikte alkolün etkisi Türkiye bazında çok yüksek ama Urfa bazında çok büyük bir etken değil. Şanlıurfa'da alkol tüketimi çok fazla değil. Kazaların önüne geçilebilmesi için bürokratların, belediye başkanlarının etkisi çoktur. Araçların geçtiği yollara belirli bir düzenleme sağlanmalı. Yolların genişletilmesi gerekiyor. Halkın trafik kuralları konusunda bilinçli olması gerekiyor. Trafikte saygıya önem vermeliyiz. Trafikte saygıya önem verilmezse düzen daha kötüye gider hatta bozulur." şeklinde konuştu.

"Bir saniye belki bir şey katmaz ama bir kaza pişmanlık oluşturur"

Trafiğe çıkmadan önce aracın kontrol edilmesini ve mutlaka emniyet kemerinin takılması gerektiğini belirten Yıldız, "Şanlıurfa'daki sürücülerimize okul ve yaya geçitlerinde temkinli bir şekilde geçmelerini tavsiye ediyorum. Yaşlılarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza trafikte yol verelim. Bir saniye belki bir şey katmaz ama bir kaza pişmanlık oluşturur. Pişmanlık duymamak için dikkatli olalım. Trafiğe çıkmadan ve aracı çalıştırmadan önce tekerlekleri kontrol etmemiz gerekir. Kış aylarında soğuktan korunmak için aracımızın içerisine hayvan girmiş olabilir. Sıkıntıya yol açmamamız için aracı çalıştırmadan önce kontrol edelim. Trafiğe yine çıkmadan önce emniyet kemerini takalım." ifadelerini kullandı.

"Araç kullanırken cep telefonlarımızı kullanmayalım"

Yaşanan trafik kazaların büyük çoğunluğunun saygı gösterilmemesinden kaynaklandığını vurgulayan Yıldız, "Trafikte bir sürücünün dikkat etmesi gereken en büyük husus anlık reflekstir. Araç kullanırken cep telefonlarımızı kullanmayalım. Trafikte cep telefonu kullanmak çok büyük kazalara sebep oluyor. Kentte yaşanan kazaların büyük çoğunluğu birbirimize karşı saygılı olmamamızdandır. Sürücüler birbirlerine yol vermiyor. Yollar zaten dardır. Özellikle Şanlıurfa gibi bir yerde yolların dar olmasından dolayı yağmur yağınca büyük trafik yoğunluğu oluşuyor." dedi.

Trafik konusunda bilinç oluşturulması için çeşitli programların düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, "Yetkililerin trafik konusunda daha duyarlı olması, Şanlıurfa için daha güzel yolların açılması için daha çok çaba gösterilmesi gerekir. Trafikte yollara, yaya geçitleri gibi yoğun yerlere ikaz levhalarının asılmasını tavsiye ediyoruz. Halkın trafik konusunda bilinçlendirilmesi için trafik şubelerinin ve valiliklerin televizyonlarda programlar yapılmalı." diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar