Adıyamanlı zeytin üreticileri hem gezecek hem teknik eğitim alacak

​Adıyaman Tarım İl Müdürlğü zeytin üreticilerini teknik gezi için Aydın Söke'ye yolladı.

Ekleme: 14.12.2021 15:55:11 / Güncelleme: 14.12.2021 15:55:11 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Zeytin üreticileri Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde zeytin yetiştiriciliği, gübreleme, hastalık ve zararlılar ile mücadele gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutulacak.

Konuya ilişkin Adıyaman Tarım İl Müdürü Nurttin Kiyas konuya ilişkin yaptığı açıklamada,"Adıyaman İli zeytin üreticilerine yönelik yapılan eğitim yayım faaliyetleri kapsamında 32 üretici, teknik personelimiz nezaretinde, Aydın Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde zeytin yetiştiriciliği, gübreleme, hastalık ve zararlılar ile mücadele gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutulacak." denildi.

Kıyas, teknik eğitim için gönderilen reticilerle ilgili olarak  “Zeytin üreticilerine yönelik eğitim ve yayım faaliyetleri kapsamında bugün 32 üreticimizi Aydın Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gönderiyoruz. Üreticilerimiz 3 günlük teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutulacaktır. Bilindiği üzere ilimiz iklim ve toprak yapısı ile zeytin yetiştiriciliğine çok elverişli bir konumda olup, hâlihazırda 28 bin dekar üretim alanımız mevcuttur. Mevcut zeytin alanlarımız ile ülke genelinde 20'nci sırada bulunmaktayız. Üretim sezonu içerisinde sahada yaptığımız çalışmalar kapsamında üreticilerimizden gelen talepler üzerine böyle bir teknik geziyi organize ediyoruz. Bu vesileyle bizlere destek olan İpekyolu Kalkınma Ajansına teşekkür ediyorum, gezimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)