İslam'ı seçen eşini ve 2 çocuğunu katletti

Hindistan'da Karnataka eyaletinde bir kişi, eşinin İslam'ı kabul etmesini hazmedemeyince onu ve 2 çocuğunu katletti, ardından intihar etti.

Ekleme: 13.12.2021 18:55:09 / Güncelleme: 13.12.2021 19:10:29 / Güncel
Destek için 

Olay, Karnataka eyaletinin Mangalore kentinde meydana geldi.

Hindistan'ın bazı haber portallarında yer alan haberlere göre, geçtiğimiz günlerde polis bir ihbar üzerine gittiği evde 4 cesetle karşılaştı.

Yapılan incelemede ölenlerin 30 yaşındaki Nagesh isimli adam, 26 yaşındaki eşi Vijaylakshmi ile 8 yaşındaki kızı Sapna ve 4 yaşındaki oğlu Samartha'ya ait olduğu belirlendi.

Nagesh'in bıraktığı ses kaydına göre eşinin İslam'ı seçmesini kabul edemeyen adam, önce eşini, ardından 2 çocuğunu öldürdü ve intihar etti.

Vijaylakshmi isimli kadının, evinde hizmetçi olarak çalıştığı Nurcihan isimli Müslüman bir kadından etkilenerek İslam'ı seçtiği, bunu kocasına anlatınca tartışma çıktığı öğrenildi.

Nagesh'in bıraktığı ses kaydında Nurcihan'ı suçlaması üzerine polis, kadını "intihara sebep olma" suçundan gözaltına aldı.

İslam'ı seçen kadınlar ailelerinin baskılarına maruz kalıyor

Hint polisi ve yargı sistemi, İslam'ı doğrudan veya dolayı olarak seçen farklı inançtakilere yönelik hukuksuz kararlar verebiliyor.

Ülkede özellikle İslam'ı kabul eden kızlar, ailelerinin baskıları nedeniyle evden kaçmak zorunda kalıyor. Aileler, zorla İslam'a girdiklerini savundukları çocuklarını geri alabilmek için mahkemelere dava açıyor.

Çoğu davada, İslam'ı seçen kızlar, hiçbir baskı altında kalmadan kendi kararlarıyla İslam'ı seçtiklerini kanıtlayarak davayı kazanıyor. (İLKHA)