Gaziantep'ten 80 il'e toprak ve bayrak gönderilecek

Gaziantep'in sömürgeci Fransızların işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında 80 ile gönderilecek toprak ve bayrak düzenlenen törenle öğretmen ve öğrencilere teslim edildi.

Ekleme: 13.12.2021 14:50:11 / Güncelleme: 13.12.2021 15:00:09 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 80 ile toprak ve bayrak gönderilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Gaziantep Valiliği, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı organizasyonunda “Gaziantep Şiarı Projesi” lansmanı yapıldı.

Proje kapsamında 22 öğretmen ve öğrencinin Türkiye’nin 80 iline götürecekleri toprak ve bayrak, Gaziantep Valiliği Fuaye Salonu’nda düzenlenen törenle Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından teslim edildi.

“İkinci yüzyılın önsözünü yazıyoruz”

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Antep Savunmasında şehit olan 6 bin 317 şehidi rahmet ve minnetle anarak, “İkinci yüzyılın başlangıcındayız. Kutlama ve şenliğimiz var. Sonuç itibariyle bu şehir esaretten kurtuldu. Dolayısıyla bunu en üst düzeyde kutluyor, hatırlatıyor, ikinci yüzyılın önsözünü yazıyoruz. Burada her kurum üzerine düşeni yapıyor. Bütün ekibe teşekkür ediyoruz. Gittiğiniz yerlere Gaziantep ve bizlerin selamlarımızı iletin. Yola çıkacak gençlerimiz ve Gaziantep bir tarih yazıyor.” dedi.

“Kahramanların, savaşların, acıların tarihi bu topraklarda yazıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de gururlu ve onurlu olduğunu ifade ederek, “Muhteşem bir tarihin ve coğrafyanın şanlı, şerefli ata ve ecdadın emanetçisiyiz. Bu emaneti geleceğe taşımak ve gençlere vermek için huzurlarınızdayız. Yüzüncü yıldayız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde yüz yıllık başarı hikayemizi bütün dünyaya anlatıyoruz. Ama daha da önemlisi ikinci yüzyılın yeni destanını yazmak için birlikteyiz. İbn-i Haldun ‘Coğrafya kaderdir’ diyor. Ben ise ‘Coğrafya karakterdir’ diyorum. Bu topraklar insanlık tarihi kadar eski. Kahramanların, savaşların, acıların tarihi bu topraklarda yazıldı. Bir taraftan da kahramanlığın, şanlı şerefli olmanın, gaziliğin, şehitliğin tarihi de bu topraklarda yazıldı. Bu topraklarda ikinci bir Çanakkale yaşandı. Nasıl Çanakkale geçilmediyse bu topraklardan da düşman ecdat tarafından geçirtilmedi.” diye konuştu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de, “Geçmişe sahip çıkmak için o kutlu kanın aktığı kutlu topraklardan bir avuç 80 kente götüreceksiniz. 80 ilin valisine, ‘Gaziantep'in aynı ruh, iman ve vatan aşkının içindeyiz, bu sonsuza kadar devam edecek, al yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacak’ mesajını götüreceksiniz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toprak ve bayraklar, gençlere teslim edildi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar