Bakandan Emekliye Müjde!

Bunun için sendikalaşmayı teşvik edecek düzenlemeleri yapmak bizim görevimizdir. Bu konuda bir bilinç oluşturmak için 'Beyaz Bayrak' uygulamasını gerçekleştireceğiz.

Ekleme: 13.12.2021 10:45:24 / Güncelleme: 13.12.2021 10:45:24 / Ekonomi
Destek için 

Bakan Bilgin emeklilere müjde verdi “Maaşlarınızı düzelteceğiz” diye açıklama yaptı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarında "Emekli gelirlerinin düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Çalışmayı çok kapsamlı yürütüyoruz, mesafe aldıkça paylaşacağım. İşyerlerinde Beyaz Bayrak uygulamasını hayata geçireceğiz. Beyaz Bayrak sahibi işçi dostu işletmelere bazı kolaylıklar getireceğiz" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri üzerinde konuşan Çalışma Bakanı Bilgin “Bu emeklilerle ilgili çalışmamız var, emekli gelirleriyle, onların düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz. Çalışmada mesafe aldıkça bunu kamuoyuyla paylaşacağımı belirtmek isterim. Türkiye'de sendikalaşma oranı hâlâ oldukça düşük. 2013 yılında biliyorsunuz, yüzde 9,2 olan sendikalaşma oranı, bugün 2021 yılında hâlâ oldukça düşük bir seviyede bulunmaktadır. Bütün bu seviyeleri, oranları artırmamız lazım ama Türkiye'deki işletme tipi, henüz küçük işletmelerden kurulu bir işletme yapısına sahibiz. Dolayısıyla, sendikal mücadelede, sendikalarımız o konuda yeterince netice elde edememişlerdir.

Beyaz Bayrak Geliyor!

Bunun için sendikalaşmayı teşvik edecek düzenlemeleri yapmak bizim görevimizdir. Bu konuda bir bilinç oluşturmak için 'Beyaz Bayrak' uygulamasını gerçekleştireceğiz. Bütün hazırlıkları tamamladık. Bir iş yeri örgütlüyse, orada toplu sözleşme varsa, orada işçilerin hakları karşılanıyorsa yani primleri ödeniyorsa, dürüst bir işverense, vergisini ödüyorsa oraya bir ödül olarak, sembolik olarak bazı kolaylıklar da getireceğiz; beyaz bayrak vereceğiz. Beyaz bayrağın üzerinde şu yazacak: 'Burası düzgün iş ve örgütlü iş yeridir. İşçi dostudur, emeğin dostudur.' Bunun da tüketiciler açısından, o fabrikanın, o işletmenin ürettiği ürünler açısından pozitif bir ayrımcılık neticesi doğuracağına inanıyorum. Bunu da önümüzdeki günlerde uygulamaya sokacağız” diye açıklamalarda bulundu.