Gaziantep’te kadınlar atıkları ev malzemelerine dönüştürüyor

Gaziantep’te bayanlar için açılan “atık malzemeleri geri kazanım” kursuna katılan kadınlar, eski ve atık malzemeleri ev malzemelerine dönüştürüyor.

Ekleme: 13.12.2021 09:45:24 / Güncelleme: 13.12.2021 10:02:05 / Kültür & Sanat / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Yaşları 30 ile 50 arasında değişen kadınlar Şahinbey Belediyesinin açtığı kursta, evde kullanılmayan eski battaniye, CD, yırtık kumaşlar ve benzeri eşyaları değerlendirerek pike takımı, seccade, yastık kılıfı ve eldiven gibi çeyizlik eşya yaparak aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

 

Şahinbey Belediyesine ait Şehit Cevdet Özdemir Sosyal Tesisindeki kurslara gelen kadınlar, atık ve eski malzemeleri çeyizlik eşya yaparak aile ekonomilerine katkı sağlayarak meslek öğreniyorlar.

“Her malzemeyi değerlendiriyoruz”

Kurs hocası Seyhan Derecik, amaçlarının en küçük bir malzemeyi değerlendirmek olduğunu ifade ederek, “Eski kullanılmayan eşyalardan aklınıza gelecek her şeyi yapabiliyoruz. Kullanılmış, yıpranmış CD’lerden iğnelik yapıyoruz. Çocukların derslerinden kalan mukavva ile kullanılır ev eşyası haline getiriyoruz. Çocukların kullanmadığı yıpranan kotlardan pabuç yapıyoruz. Amacımız hiçbir şeyi atmamak ve en küçük şeyi değerlendirmek.” diye konuştu.

 “Eski ve atık malzemelerden eşyalar yapıyoruz”

Gençlerin beğenmediği eski çeyizliklerden yeni modeller ürettiğini belirten kursa katılan kadınlardan Müjde Yılmaz, “Evde nevresim takımı diktim, kalan küçük parçayı değerlendirerek eldiven yaptım. Evde atıl durumdaki CD ile bir iğnelik yaptım. Evde kullanmadığım atıl durumdaki bir kumaşım vardı, onu da eldiven yapıyorum. Kullanmadığım eski nakışlarla çeyizliklerim vardı. Artık gençlerimiz beğenmiyorlar, onu da yeni nakışlarla yeni çeyizlik modeli haline getirdim.” dedi.

Evde değerlendiremedikleri eski parçaları getirip kursta çok güzel eşyalar yaptıklarını belirten Leyla Er de her türlü malzemeyi değerlendirdiklerini ifade etti. (İLKHA)