TGRT Haber'e 'yapay et' tepkisi!

TGRT Haber sunucusu Kerem Açıkel'in; Bill Gates'in zengin ülkelere yaptığı 'yapay et tüketimine geçin' çağrısına destek vermesi tepki çekti.

Ekleme: 11.12.2021 20:55:14 / Güncelleme: 11.12.2021 21:09:44 / Güncel
Destek için 

'Ne kadar az et, süt ve süt ürünü  tüketirsek dünya için o kadar faydalı bir iş yapmış oluruz' diyen Açıkel, büyükbaş hayvancılığın sebep olduğu metan gazı salınımının  küresel ısınma üzerinde olumsuz etki oluşturacağını iddia etti. Hayvancılığın tarım arazilerinin de küçülmesine ve kaynakların azalmasına neden olduğunu iddia eden Açıkel, Gates'in yapay et tüketin  çağrısına destek verdi. 

Açıkel'in bu açıklaması sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki topladı. Kullanıcılar; hayvanların değil,  fabrikaların, araçların ve atıkların dünyaya verdiği zararların konuşulması gerektiğini belirtti. 

Gates, 2019'da CNN' verdiği bir demeçte, küresel ısınmadaki payları nedeniyle, ineklerin çıkardığı gazların dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu söylemişti. Gates, "Bir gün ineklerin bağırsak hareketleri hakkında konuşacağım hiç aklıma gelmezdi. İnekler, bakterilerin metan gazı biriktirmesine neden oluyor ve sıra dışı mideleri var" diye konuşmuştu.

 

Etiketler: