Umut Kervanı'ndan Afganistan halkına yardım

Afganistan için acil yardım kampanyası başlatarak hayırseverlerden gelen bağışlarla Afganistan halkına çeşitli yardımlar ulaştıran Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, bu kez halka sıcak ekmek dağıtımında bulunarak acil yardım çağrısını yineledi.

Ekleme: 11.12.2021 13:05:09 / Güncelleme: 11.12.2021 16:58:20 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

40 yıldır emperyalistler tarafından sömürülen Afganistan'da insani kriz devam ediyor. ABD tarafından Afganistan'ın uluslararası bankalardaki paralarına el konulması ülkede zaten var olan yoksulluğun daha da artmasına sebep oluyor.

En temel ihtiyaç olan ekmeği bile bulmakta zorlanan yoksul halk, bir fırından ekmek alabilmek veya ekmek alanlardan birisinin kendisine de ekmek alabileceği umuduyla kadın, erkek, çocuk ve yaşlılar çoğu zaman saatlerce fırınların önünde beklemek zorunda kalıyorlar.

Vakıf, yakın zamanda Afganistan'da yaptığı çalışma sonucunda halkın ekmek, gıda paketi, battaniye, tüp, yakacak odun ve kömür gibi temel ihtiyaç listesi oluşturarak tüm hayırseverleri umut olmaya çağırdı.

Son olarak sıcak ekmek yardımında bulunan vakıf, Afganistan'a acil yardım çağrısını yineleyerek hayırseverleri yardım etmeye davet etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler