Batman’da uçak sefer sayılarının artırılması isteniyor

Batman’da uçak seferlerinin azlığı nedeniyle halkın büyük mağduriyet yaşadığını belirten sektör temsilcileri, uçak seferlerinin artırılmasını talep etti. Sektör temsilcileri, yetkililerden bir an önce Antalya seferlerinin de başlatılmasını istedi.

Ekleme: 11.12.2021 10:35:09 / Güncelleme: 11.12.2021 10:36:14 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Seyahat acentesi yetkililerinden Şemsettin Yıldız, yaptığı açıklamada, Batman'da uçak seferlerinin çok yetersiz olduğunu, bu durumun mağduriyet oluşturduğunu söyledi.

 

Uçak sefer sayılarının az olması sebebiyle halkın Batman’dan Diyarbakır’a gitmek zorunda kaldığını belirten Yıldız, bunun büyük maliyetlere neden olduğunu ifade etti.

Uçak seferleriyle ilgili bilgi veren seyahat acentesi yetkililerinden Şemsettin Yıldız, “Şu anda Batman’dan İstanbul Yeni Havalimanına her gün iki sefer yapılıyor. Pegasusun her gün bir seferi, Anadolu jetin ise hafta 4 seferi Sabiha Gökçe Havalimanına var. Batman’dan Ankara’ya üç sefer var. Haftada üç günde İzmir’e direk seferimiz var. Diğer illere ise aktarmalı olarak seferler yapılmaktadır.” dedi.

Şemsettin Yıldız

“Lefkoşa uçuşlarından Batman mahrum kalacak”

Nüfusu 600 bini aşan Batman’da uçak sefer sayılarının yeterli olmadığını vurgulayan Yıldız şöyle devam etti:

“Uçak seferlerinin artması için bizim ciddi bir kamuoyu oluşturmamız gerekmektedir. Özellikle Batman-Antalya seferleri için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Kamuoyu oluşturmazsak çok geç kalmış olacağız. Maalesef Batman’da dış gümrük olmadığı için yakın zamanda başlayacak olan Lefkoşa uçuşlarından Batman mahrum kalacaktır. Mecburen Diyarbakır’a gidip gelmek zorunda kalıyoruz.”

“Seferlerin artırılması için kamuoyu oluşturmalıyız”

Diyarbakır’a gitmek zorunda kalan Batman’daki iş adamları ve vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Yıldız, “Uçak seferlerini artırmamız gerekiyor. Özellikle Vali Beye, turizm paydaşlarına ve milletvekillerine sesleniyoruz. Bu işi hep beraber bir kamuoyu oluşturup halletmemiz, bunun için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bunu yapmazsak uçak firmaları burayı programa almazlar. Bu iş arz-talep olayıdır. Talep olmazsa niçin gelsinler?” diye konuştu.

“Vatandaşlar uçuş için Diyarbakır’a gidiyor”

Uçak sefer sayılarının azlığından dolayı halkın ciddi anlamda sıkıntı çektiğini belirten Yıldız, şunları söyledi:

“Vatandaş Ankara’ya hastaneye gidecek, bizim buradaki uçağımız saat 2’de kalkıyor. Dolayısıyla Ankara’daki iniş saati 16.00, hastane kapısına gidinceye kadar saat 17.00 oluyor ve mesai bitiyor. Diğer gün vatandaş hastaneye gidiyor, bu sefer Batman’a dönüş uçağı yok. Ne yapacak, Diyarbakır’a gidiyor. Dolayısıyla bir gün içerisinde bitireceği iş, ona 3 güne mal oluyor. Dolayısıyla direk Batman’dan uçak olmuş olsa vatandaş Diyarbakır’a gitmek zorunda kalmayacaktı. Vatandaş bundan dolayı mağdur oluyor.”

“Antalya seferleri başlatılmalı”

Batman’dan Antalya’ya sefer sayılarının başlatılmasını istediklerini kaydeden Yıldız, “Şu anda bizim için elzem olan direk Antalya seferleridir. Bu bizim açımızdan olmazsa olmazdır. Çünkü Diyarbakır’daki uçak kapasitesinin yüzde 40’ını Batman’dan giden yolcular oluşturmaktadır. Bu durum hem giderken hem de gelirkendir. Antalya seferlerinin derhal başlatılması için uçak firmalarıyla en kısa sürede görüşülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Seferlerin olması Batman’ın ekonomisine katkı sağlar”

Uçak sefer sayılarının artırılması ve yeni seferlerin yapılması halinde Batman’da turizmin de canlanacağına dikkat çeken Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uçak seferlerinin artırılması şehre katkı sağlar. İstanbul’dan, İzmir’den direk var. Şayet Antalya’dan da Batman’a direk uçak seferleri olursa, tur operatörleri kendi turlarını direk buraya indirip Mezopotamya bölgesini gezerler. Bizlerde uçakla Antalya’ya tur yaptığımız zaman yolcuları Diyarbakır’a indiriyoruz. Batman’a olmadığı için mecburen oraya indiriyoruz. Mardin, Batman, Urfa gezilerini yaptırdıktan sonra yine Diyarbakır’dan onları uçuruyoruz. Ama eğer Batman’a sefer olsaydı yolcuları direk buraya indirecektik. Bu da Batman’ın ekonomisine katkı sağlayacaktı. Bu herkesin çıkarınadır ve şehrin tanıtımına çok büyük bir pay sahibi oluyor.”(İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar