Malatya’da gramaj ve hijyen kurallarına uymayan fırıncılara cezai işlem yapıldı

​Merkez Battalgazi ilçesinde zabıta ekiplerinin fırınlara yönelik yaptığı gramaj ve hijyen denetimlerinde kurallara uymayan 4 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Ekleme: 10.12.2021 16:20:13 / Güncelleme: 10.12.2021 16:21:00 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde bulunan fırınlarda hijyen, maske ve gramaj denetimlerini sürdürüyor. Denetimler kapsamında Çöşnük, Hanımınçiftliği ve Başharık mahallelerinde denetimlerini gerçekleştiren ekipler, çalışanların kılık kıyafetlerini, imalathanelerin temizliğini, ham maddelerin saklanma koşullarını, ürünlerin son kullanma tarihlerini, ekmeklerin gramajlarını ve ürünlerin fiyat etiketlerini denetledi. Yapılan denetimlerde genel temizlik kurallarına uygun şekilde üretim yapmayan iş yerlerinin eksiklerini bir an önce gidermeleri için işlem başlattı.

Ekipler, denetimlerde üretim esnasında mutlaka maske, eldiven ve bone takılmasını konusunda da uyarılarda bulundu. Toplam’da 129 fırında denetim gerçekleştiren ekipler, bu kapsamda 4 işletmeye de cezai işlem uyguladı.

İlçede toplum ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurları ortadan kaldırmak ve halk sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirdikleri denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet Biratlı, “Belediye Başkanımız Osman Güder’in talimatlarıyla İlçemiz genelinde market, kasap, lokanta, fırın ve unlu mamulleri satış noktalarına yönelik denetimlerimiz devam ediyor. Battalgazi Belediyesi olarak amacımız fırıncılarımızın hijyenik ortamda ekmeklerini üretmeleri ve halkımızın sofralarında gönül rahatlığıyla ekmeğini yemesini sağlamaktır. Şu ana kadar yaptığımız denetimlerde ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Vatandaşın sağlığını düşünerek kurallara uyan esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz. Eksikleri bulunan fırınlar uyarılmış olup, eksiklerini gidermeleri için belli bir süre tanınmıştır. Bu süre zarfında eksiklerini gidermeyenler hakkında cezai işlemler başlatılacaktır. Toplum ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurları ortadan kaldırmak ve halk sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirdiğimiz denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.” dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar