WhatsApp, Artık Kullanıcıları Arasında Kripto Para Transferine İzin Verecek

Meta, WhatsApp üzerinden kripto para transferini test etmeye başladı. Bu işlem için, yeni Meta'ya ait olan Novi dijital cüzdanı kullanılacak...

Ekleme: 10.12.2021 11:50:41 / Güncelleme: 10.12.2021 11:50:41 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, Ekim ayı ortasında dijital cüzdanı "Novi"yi piyasaya sürmüştü. Şimdi de şirket, Novi'nin bir pilot çalışma için WhatsApp'a geldiğini duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sınırlı sayıda WhatsApp kullanıcısı artık mesajlaşma platformu aracılığıyla ailelerine ve arkadaşlarına kripto para gönderip alabilecek.

Novi dijital cüzdanı, güvenli blok zinciri teknolojisi üzerinde çalışan dijital bir para birimi olan USDP'yi (Pax Dollar) kullanıyor. Novi, özel bir uygulama olarak mevcut olsa da, en azından ABD'deki bazı kullanıcılar için artık WhatsApp'a da sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş durumda.

Meta, Novi para transferlerini ABD'deki daha fazla WhatsApp kullanıcısına ve muhtemelen Guatemala dahil bazı diğer pazarlara test sona erdikten sonra sunacaktır, ancak henüz yaygın sürüm planlarıyla ilgili somut bir bilgi bulunmuyor.