RTÜK'ten açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin halkı ifsat ettiği için şikayetlere konu olan konuşanlar isimli program hakkında açıklamada bulundu

Ekleme: 09.12.2021 20:14:13 / Güncelleme: 09.12.2021 20:16:33 / Güncel
Destek için 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Hasan Can Kaya'nın konuğunun ailesine ettiği küfürle gündeme gelen, Exxen'de yayınlanan Konuşanlar programına ilişkin başlatılan incelemeyle ilgili yeni açıklama yaptı.

Şahin, "Her zaman yaptığımız gibi inceleme başlattığımızı söyledik. İnceleme başlatılması demek; o yapıma, programa veya o platforma ceza anlamına gelmez. İnceleme başlatılması demek, o konuya RTÜK'ün bakıyor anlamına gelir" dedi.

Halkın örf ve kültürüne adeta savaş açan, insanlarla dalga geçen küfürlerin havada uçuştuğu bu denli programlar halkın aile yapısını yerle bir ederken ortamı yumuşatma amaçlı bu açıklama manidar bulundu.

RTÜK Başkanının açıklamasından sonra sosyal medyada tepkilerini dile getiren vatandaşlar "bir taraftan muhafazakarlıktan bahsedeceksiniz, diğer yandan gençliği çürüten bu türden yayınlar kaldırılmayacaksa, en sert cezalara çarpıtılmayacaksa RTÜK ne diye var" eleştirilerinde bulundu