Dünyanın en zehirli ve ölümcül yılanı; Bir ısırığıyla 20 insanı...

Tek ısırığıyla 20 insanı birden öldürecek zehre sahip olan kobra, Hindistan'da içecek tenekesinin içerisinde görüntülendi. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, yüksek ölüm ve solunum yetmezliği riski altında yaptığı çalışma sonucu yılanı tenekeden çıkardı.

Ekleme: 09.12.2021 14:04:30 / Güncelleme: 09.12.2021 14:19:03 / Dünya
Destek için 

Hindistan'da yer alan Odisha'nın Puri bölgesindeki Madhipur köyünde yaşayanlar, sabah saatlerinde çöp konteynerine gittiklerinde büyük bir korku yaşadı. Çünkü, çöpteki içecek kutusunun içerisinde kafası sıkışan bir kobra vardı. Kobranın ölümcül etkisini bilen köy sakinleri hemen itfaiye ekiplerini aradı.

 HAYVANI BÜYÜK KORKU İÇİNDE ÇIKARDILAR
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, büyük bir titizlik ve endişe içerisinde zehirli kobrayı, sıkıştığı içecek kutusundan çıkarmaya çalıştı. Ekipler, sokulmaları durumunda ölüm ve zehirli solunum yetmezliği yaşayacaklarını bildiklerinden yılanı kurtarma işlemini çok dikkat ederek gerçekleştirdi. İtfaiyenin uzun uğraşı sonucu yılan, tenekeden çıkarılabildi.

TEK ISIRIĞIYLA 20 KİŞİYİ ÖLDÜREBİLİYOR
Kobraların zehir gücü, duyanları bile korku içerisinde bırakıyor. Ölümcül yılanlar arasında bilinen kobralardan bazılarının tek ısırıkla 20 insanı öldürecek güçte zehir bıraktığı biliniyor. Kobralar ayrıca zehirli solunum yetmezliklerine de neden olabiliyor.