​Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Elbek: Kudüs’ü ziyaret edin ve Filistinlileri yalnız bırakmayın

​Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, Müslümanlara ihtiyacı olduğunu, bu nedenle buralara ziyaretlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 09.12.2021 13:40:12 / Güncelleme: 09.12.2021 13:43:53 / Dünya / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Müslümanların Kudüs'e turistik ziyaretleri hakkındaki tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kudüs’ün bütün Müslümanlara ihtiyacı olduğunu aktaran Elbek, "Dünyada bir buçuk milyar Müslüman var. Bunların gerçekten Kudüs’ü desteklemesi lazım. Çünkü Kudüs, bizim ilk kıblemiz. Kudüs sadece Filistinlilere ait değildir. Bütün Müslümanlara aittir. Aynı zamanda Kudüs işgal ve abluka altında. Kudüs’te sürekli şehitler ve yaralılarımız var. Mescid-i Aksa altında tüneller kazılıyor. O yüzden Kudüs’ün gerçekten Müslümanlara ihtiyacı var. Bu konu gerçekten çok karışık bir konu. Çünkü Kudüs’e gelenler, işgalci israil izni ile geliyorlar. Aynı zamanda biz işgalci israili tanımıyoruz. Bütün Müslümanlar da işgalcileri tanımamalı. Aslında hiç kimsenin tanımaması lazım. Bir kısım Filistinliler, evet, Kudüs’ü ziyaret etmek lazım, diyorlar. Farklı bir kesim ise ziyaretleri aslında işgalci israil ile normalleşme olarak görüyorlar. O yüzden çok istemiyorlar." dedi.

"Müslümanlar Kudüs’ü yalnız bırakmasın"

Kudüslülerin yalnız olmadıklarını belirten Elbek, "Beni fikrim aslında Müslümanların Kudüs’ü ziyaret etmeleri lazım. Çünkü Kudüs ve Kudüslülerin Müslüman kardeşlerine ihtiyaçları var. Kudüslüler özellikle Türkiye’den gelen Müslümanlar ile işgalci israil ve askerleri karşısında gerçekten gurur duruyorlar. Biz yalnız değiliz diyorlar ve yanımızda Müslümanlar var, diyorlar. Diğer ülkelerden az geliyorlar. Bunun için Müslümanlar Kudüs’ü ziyaret etsin, yalnız bırakmasın, desteklesinler, yanlarında olsunlar." ifadelerini kullandı.

"İşgalcilerden hiçbir şey almayın"

Kudüs ziyaretlerinde Müslümanların dikkat etmesi gereken hususların anlatan Elbek, "Kudüs’ü ziyaret ettiğiniz zaman işgalcilerden hiçbir şey almayın, otellerinde kalmayın, marketlerinden alışveriş yapmayın; sadece Kudüslülerden alışveriş yapın. Çünkü Kudüslüler abluka altında. Ne yazık ki orada iktisadi durum çok ama çok kötü. Biliyorsunuz Batı Kudüs ve Doğu Kudüs var. Doğu Kudüs’te Filistinliler oturuyor. Doğu Kudüs ile hiç ilgilenilmiyor. O yüzden Kudüslülerin gerçekten bütün Müslümanlara ihtiyaçları var. Kudüs’ü ziyaret edin ve onları yalnız bırakmayın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar