Yaşlı kadınların ve çocukların Kur'an-ı Kerim azmi imrendiriyor

Gaziantep’te kadınlara yönelik açılan Kur’an kursunda 7’den 70’e her yaştakilerin Kur’an-ı Kerim öğrenmek için özel bir çaba sarf etmesi görenleri imrendiriyor.

Ekleme: 08.12.2021 11:50:07 / Güncelleme: 08.12.2021 11:53:00 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Çocuk yaşta farklı nedenlerden dolayı Kur'an-ı Kerim'i öğrenemedikleri için hep içlerinde bir burukluk hisseden yaşlı kadınlar ile büyüdüklerinde anneleri ve nineleri gibi bu burukluğu yaşamak istemeyen çocuklar için açılan Kur'an kursunda 7’den 70’e her yaş grubu hem dini bilgi ediniyor hem de Kur'an-ı Kerim okuyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından kadınlara yönelik Türkmenler Mahallesi’ndeki Şehit Cevdet Özdemir Sosyal Tesisi’nde açılan Kur'an kursuna her yaş grubunun büyük bir ilgi göstermesi dikkat çekiyor.

 

Kursa yaşları 30 ile 70 arasında değişen kadınların yanı sıra çocuklar ve gençler açılan Kur'an kursunda Kur’an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğu ile birlikte gösterdikleri gayretle Kur'an-ı Kerim’i öğrenmenin yaşının olmadığını gösteren yaşlı kadınlar, azimleri ile her yaştakilerin azmettiklerinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenilebileceğini azimleri ile gösteriyorlar.

Gösterdikleri gayret ile Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin yaşının olmadığını gösteren yaşlı kadınlar, torunu yaşındaki çocuklarla ve gençlerle Kur'an dersi almanın ve çocukken öğrenemedikleri Kur'an-ı Kerim'i yıllar sonra öğrenmenin mutluluğunu, çocuklar ve gençlerde, anneleri ve nineleri yaşındaki kadınlarla aynı kursta Kur'an-ı Kerim’i öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Kursa katılan 70 yaşındaki Zübeyde Uğur, en büyük hayalinin Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek olduğunu ve bu hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

“Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek çok güzel bir duygu”

Çocukken Kur’an-ı Kerim’i öğrenemediğini belirten Uğur, “Küçükken Kur’an-ı Kerim’i öğrenemediğim için hep ezgindim. Bir topluma gittiğimde Kur’an-ı Kerim’i okumasını bilenler okuduğunda ben ise hep ağlardım. Rabbime şükürle olsun, Kur’an-ı Kerim’i öğrendim. Evde sıkılıyordum, aynı zamanda Akciğer kanseriydim. Bu kursa geldikten sonra şifa buldum. Bu kurs sayesinde sıkıntılarımdan kurtuldum. Bu kursu açanlardan, emeği ve katkısı olanlardan Alla razı olsun. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek çok güzel bir duygu. Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğimde kendimi dünyaya yeni gelmiş gibi hissettim. Allah herkese Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeyi nasip etsin.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğim için çok mutluyum”

Kur’an-ı Kerim’i küçük yaştan itibaren öğrenenlerin şanslı olduğunu ifade eden 65 yaşındaki Bediha Bozgeyik, “4 senedir düzenli olarak bu kursa Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için geliyorum. Küçükken bizi hem okula hem de kursa göndermediler. Bu kursta Kur’an-ı Kerim’i öğrendim. İlk geldiğimde Kur’an-ı Kerim’i heceleyerek okumaya başladım. Etrafımda herkes teravih namazı için camiye giderdi, cüz sürerlerdi. Fakat ben Kur’an-ı Kerim’i bilmediğim için onlara bakıp, çok üzülürdüm. ‘Allah’ım bana da Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeyi nasip et’ diye dua ederdim. Sonunda Kur’an-ı Kerim’i öğrendim ve çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

“Bu kurs sayesinde Kur’an-ı Kerim’i öğrendim”

2 yıldır kızıyla birlikte sosyal tesisteki kursa gelerek Kur’an-ı Kerim eğitimi aldığını belirten 42 yaşındaki Hatice Ateş, “Bu kurs sayesinde Kur’an-ı Kerim’i öğrendim. Evde vaktim olmuyordu. Kızımla birlikte bu kursa gelmeye karar verdim. Bu kursta bize güzel bir imkan sunuldu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz. Bu tür kursların devamını istiyoruz. İnşallah bu kurslarda Kur’an-ı Kerim eğitimi sürekli devam eder. Bu kurs ile bize büyük bir imkan sağlandı. Kur’an-ı Kerim’i bu kurs sayesinde öğrendim. Bu kursta huzur buluyoruz. Bu kursta evimizden daha güzel bir ortam var. Hocalarımızın sayesinde dini bilgiler öğreniyoruz.” şeklinde konuştu.

“Herkese bu tür kurslara gelmesini tavsiye ediyoruz”

Annesi ile birlikte kursa geldiğini ve Kur’an-ı Kerim’i öğrendiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Türkan Ateş, “Daha önce geldiğimde Kur’an-ı Kerim’i öğrenememiştim. Fakat şu anda artık hocamızın sayesinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek nasip oldu. Herkese bu tür kurslara gelmesini tavsiye ediyoruz. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek çok güzel bir duygu. Rabbim herkese Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeyi inşallah nasip etsin.” temennisinde bulundu.

“Kur’an-ı Kerim’i okuduğumda çok mutlu oluyorum”

Kursa ailecek geldiklerini ve arkadaşlarına da Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri için bu kursa gelmelerini tavsiye eden 10 yaşındaki Zeynep Akın, “Kur’an-ı Kerim’i okurken çok mutlu ve huzurlu oluyorum. Sıkıntılı ve üzüntülü durumlarda Kur’an-ı Kerim’i okuduğumda huzur buluyorum ve kendi mutlu hissediyorum. Bu kursa geldiğim için kendimi çok şanslı buluyorum. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek güzel bir duygu. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek insanı mutlu ediyor. Kur’an-ı Kerim’i okuduğumda sanki bütün huzur benim oluyor.” diye konuştu.

“Küçüklüğümden beri Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek istiyordum”

Bir ay önce Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğini anlatan 12 yaşındaki Muhammed Derviş ise şunları söyledi:

“Bu sosyal tesisini yapan ve kursu bize açan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ederim. Bu kursa arkadaşlarımın da gelmesini istiyorum. Kursa kardeşimle birlikte geliyorum. Kardeşimle birlikte Kur’an-ı Kerim eğitim alıyoruz. Küçüklüğümden beri Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek istiyordum. Fakat bir türlü öğrenemedim. Bu kurs sayesinde Kur’an-ı Kerim’i öğrendim.” (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar