İYİ Parti Kılıçdaroğlu'na kapıyı kapattı

Millet İttifakının adayı kim olacak sorusunu yanıt ararken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP lideri Kemal Kılıçaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Ekleme: 07.12.2021 17:36:12 / Güncelleme: 07.12.2021 17:39:40 / Güncel
Destek için 

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışılmaya devam ediyor.

Kulislerde konuşulan İYİ Parti'nin adayı Ekrem İmamoğlu olacak iddiaları biraz dah güç kazandı.

Zira İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP lideri Kemal Kılıçaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı için  kazanmama ihtimali olan bir ismin adaylığına evet demeyeceklerini söyledi

CHP liderinin aday olacağı tartışmaları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığına aday olacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Aydın, "Kendisinden talip olduğunu duymadım ama bizim bir ilkemiz var. Diyoruz ki bu konuda herkes idealist davranmalı, nefis zamanı, adaylık düşünenler idealist davranmalı. Kimler aday olmayı düşünüyorsa bu şartları göze alarak temel ilkemize kabul sağlayarak bu yola çıkmalılar. Kazanma riski görünen anket ilmiyle belirlenen bir adayı, iyi parti olarak kabul etmiyoruz. Millet İttifakı'nın varlığı seçimi ilk turda kazanabilecek genişlikte, o bakımdan en uygun adayın istişarelerle belirlenerek ortaya konulması Türkiye'ye yapılabilecek en iyi iyilik. Kazanamama ihtimali olan birinin uygun olmayacağını söyleyeceğiz, sonuç odaklı düşüneceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP'den ilk açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklamasına ilişkin, ''Genel başkanımızın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı hakkındaki görüşleri artık kamuoyuna mal olmuştur. Bunların üzerine yorum yapmak gereksizdir. Genel başkanımızın açıklamaları nettir" dedi.