Ebu Zuhri: Mescid-i Aksa tehlike altında

Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki camilere yönelik saldırıların çok tehlikeli boyutlara ulaştığını belirten HAMAS Yetkilisi Sami Ebu Zuhri, İslam Ümmetinin, mukaddesatını korumak için tüm imkanlarını seferber etmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 07.12.2021 14:50:09 / Güncelleme: 07.12.2021 14:50:52 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Harem-i İbrahim'e yönelik artan baskın ve saldırıları dünya genelinde tepkilere neden olmaya devam ediyor. Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan HAMAS'ın Filistin dışındaki Siyasi Daire Başkanı Sami Ebu Zuhri, artan saldırıların tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti.

"Mescid-i Aksa zamansal ve mekânsal olarak bölünmeye çalışılıyor"

Mescid-i Aksa'nın devamlı bir şekilde büyük saldırılara maruz kaldığını hatırlatan Ebu Zuhri, "Bu saldırılar özellikle mescidin kapılarının tutulması ve namaz kılanların giriş çıkışlarının engellenmesi yönünde gerçekleşmektedir. Bu saldırılar neticesinde siyonist işgalcilerin Mescidi sürekli olarak gasp etmesinin ve mescidin bazı bölümlerinde ibadet etmelerinin önü açılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Değerlendirmesinde Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların tehlikeli boyutlara ulaştığını belirten Ebu Zuhri, "Bu saldırılar ile zamansal ve mekânsal olarak mescidi bölme planlarının temelleri atılmaktadır. Böylelikle Mescid-i Aksa'da Yahudilerin ibadet edecekleri bir mekânın tahsis edilmesi ve bazı vakitlerde Mescid-i Aksa'nın sadece Yahudilere tahsis edilmesi hedeflenmektedir. Mescid-i Aksa'yı bir Yahudi abdesthanesine dönüştürmeyi hedefleyen bu sinsi planlar ise çok tehlikelidir." uyarısında bulundu. 

Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme planları

Öte yandan işgalci siyonistler tarafından yapılan saldırıların sadece bunlarla sınırlı kalmadığını ifade eden Ebu Zuhri, "Bu saldırıların yanı sıra Mescid-i Aksa'yı koruyan Murabıt ve gönüllülerin Mescide girişlerinin engellenmesi, uzaklaştırılmaya çalışılması, hatta bazen şehri terk etmek zorunda bırakılması ve Mescid-i Aksa'yı yıkmak için uzun süredir Mescidin altında davam eden kazı çalışmaları da aynı şekilde Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirmeyi hedeflemektedir." dedi.

"Mescid-i Aksa'yı korumak için tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz!"

Sami Ebu Zuhri, Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine bir Yahudi ibadethanesi inşa etme yolundaki sinsi planların ileri boyutlara taşındığını ve Mescid-i Aksa'ya yönelik tehlikenin arttığını hatırlatarak, "İşte bundan dolayı İslam Ümmetinin, Mescid-i Aksa'ya yönelik tehlikenin ulaştığı boyutun farkına varmasını ve herkesin kendi imkân ve şartları oranında Mescidi korumak için tüm imkanlarını seferber etmesi gerekmektedir." çağrısında bulundu.

"Müslümanlar Harem-i İbrahim Camii'nde ibadet edemiyor!"

El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camii'nin de büyük baskınlara maruz kaldığını ifade eden Ebu Zuhri, "Bu baskınların en son örneği de işgalci siyonistlerin elebaşı tarafından gerçekleştirildi. Ve maalesef bu önemli camide Müslümanların sadece çok kısıtlı vakitlerde ibadet etmesine izin verilmekte ve o vakitlerde de camiye ulaşmaları da çok zor bir hal almıştır. Ayrıca namaz kılmak için camiye giden cemaate de işgalci yerleşimciler ve işgalci siyonistler tarafından sürekli olarak saldırılar gerçekleşmektedir." diyerek durumun vahametini ortaya koydu. (İLKHA)