Basın Toplantısında Sorulan Soruya Mevlüt Çavuşoğlu’nun Tepkisi!

Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir gazetecinin, "Katar'a, mali destek talep etmeye mi geldiniz?" sorusuna tepki gösterdi.

Ekleme: 07.12.2021 09:53:21 / Güncelleme: 07.12.2021 09:55:18 / Ekonomi
Destek için 

Türkiye- Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısının dışişleri bakanları düzeyindeki hazırlık toplantısı kapsamında Doha'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ortak basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin “Acaba Katar'a, bir mali destek mi talep etmeye geldiniz?" şeklinde bir soru yöneltti. Gazetecinin sorusunu yanıtlayan Katarlı bakan, "Aslında ekonomik kriz her ülkeyi etkiledi. Türk kardeşlerimiz, aldıkları önlemlerle bu krizi aşacaklar. Bizim Türkiye ile ilişkilerimiz çok güçlüdür ve desteğimiz devam ediyor. Katar'ın Türkiye'deki yatırımları büyük ve bu yatırımların sonuçları olumludur. Biliyorsunuz ki Katar, Türkiye'deki yatırımları eskiye dayalı; çok sağlam temellere oturmuştur. Bu kriz geçici bir krizdir ve inşallah aşılacak" dedi.

Gazetecinin sorduğu sorulara cevap veren Çavuşoğlu “Biz bugün Katar'a spesifik olarak Türkiye'ye para göndermesi için değil, ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için geldik” ifadesini kullandı.