Kritik 2. Toplantı!

Enflasyon ya da ekonomideki dalgalanmalar karşısında emeği koruyacağız.

Ekleme: 07.12.2021 09:22:55 / Güncelleme: 07.12.2021 09:55:43 / Ekonomi
Destek için 

Türk-İş'in ev sahipliğinde bugün ikinci kez bir araya gelinerek Asgari Ücret Tespit Komisyonunda, işçi ve işveren tarafı taleplerini iletecek.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni asgari ücrete ilişkin görüşmeler 1 Aralık'ta başladı.

Komisyon Bugün Toplanacak!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını bugün Türk-İş'in ev sahipliğinde yapacak. Toplantıda işçi ve işveren tarafının beklentileri masaya yatırılacak, ekonomideki gelişmeler ele alınacak. Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının temsilcileri de ekonomik veri ve raporları paylaşacak.

Yeni Asgari Ücret Oranı Ne Kadar Olacak?

2022 yılının asgari ücret oranı, ay sonu gelmeden belirlenmesi bekleniyor. 4 Bin TL’nin altında olması beklenilmeyen rakamın ne olacağı yapılacak 3 toplantı sonrasında belirlenecek.

9 Aralık!

3. toplantı ise TİSK'in ev sahipliğinde 9 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Toplantıların ardından işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5'er üyenin olduğu Komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti oy çokluğuyla belirleyecek.

Asgari ücret ile birlikte işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı ve sigorta primlerinin miktarları da tespit edilecek.

Komisyonun 1 Aralık'taki ilk toplantısında, görüşmeleri hızla bu yıl bitirecekleri yönünde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyon ya da ekonomideki dalgalanmalar karşısında emeği koruyacağız, koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.