Otomobilde Yeminli İmzalı Dönem!

Otomotiv piyasasındaki yeni otomobil üretimindeki azlığı fırsata çevirmeye çalışanlara yönelik uygulama hayata geçiriliyor.

Ekleme: 06.12.2021 10:46:53 / Güncelleme: 06.12.2021 10:46:53 / Ekonomi
Destek için 

Piyasada dengeleri değiştirecek uygulama başlıyor.  Otomotiv sektöründe dengeleri bozanlara karşı alınan yeni önlem "Yeminli satış"a geçiliyor.

Otomotiv piyasasındaki yeni otomobil üretimindeki azlığı fırsata çevirmeye çalışanlara yönelik uygulama hayata geçiriliyor.

Yeni otomobilini alan kimileri daha yüksek bir fiyata sattığı ortaya çıkmasının ardından alınan bu tedbir ne kadar işe yarayacağı ise zaman gösterecek.

Son olarak firmalar müşterilerine otomobili hemen satmayacağına yönelik yeminli sözleşme yapmaya başladı. Bunun amacı satın aldığı sıfır kilometre otomobilin, yüksek fiyatla elden çıkarılmasını engellemek.

Uygulamadaki Amaç!

Bunun amacı satın aldığı sıfır kilometre otomobili, yüksek fiyatla elinden çıkaranlara engel olmak ve otomobil ticareti yapanların değil, bireysel müşterilerin otomobil almasını sağlamak. Böylece ikinci el otomobil piyasasındaki fiyatların yükselmesini durdurmak olduğu iddia edildi.

Fırsatçılar bu dönemde özel fiyatla bayiden aldıkları otomobilleri ikinci elde daha yüksek satıyor. Bayilerdeki liste fiyatıyla galeri fiyatları arasında 30-50 bin TL'ye varan farklar var. Birkaç firmada başlayan imzalı satış işleminin, diğer firmalar arasında da yaygınlaşması bekleniyor.