Edirne'deki yoğun sis motor sporlarının finalini iptal ettirdi

Edirne'de bugün yapılması kararlaştırılan Türkiye Motokros Şampiyonası final yarışları, yoğun sis nedeniyle iptal edildi.

Ekleme: 05.12.2021 17:35:10 / Güncelleme: 05.12.2021 17:38:25 / Güncel / Edirne Haberleri
Destek için 

Türkiye Motosiklet Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, yoğun sis nedeniyle hakem heyetinin sporcuları atlama rampalarında görememesi kuralı gereği yarışların iptal edildiği belirtildi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp; konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün yağmur vardı bugün ise yoğun sis altındayız. Uluslararası kurallar gereği 3 tane atlama rampasının görülebilmesi gerekiyor ancak şu anda yaşamış olduğumuz yoğun sis nedeniyle tek bir atlama rampası görülebiliyor. Diğer kısımlarda da görüş müsait değil. Bu sebepten olumsuz hava koşulları ve yoğun sis nedeniyle bugün yapılacak olan yarışları iptal etmek zorunda kaldık. Federasyon Başkanımız ve yönetim kurulu da burada. Önümüzdeki bahar döneminde Balkan ve Avrupa şampiyonasını bu pistte gerçekleştireceğiz." dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Bu parkurla ilgili çok yoğun bir övgü aldık, dünyada motokros şampiyonası yapılmış birçok parkuru gezme imkânı bulduk, bu pistin uluslararası kurallara uygun olarak inşa edilmiş olması, tribün imkânı, zeminin iyi olması, parkurun herhangi bir yerinden pistin yüzde 85'nin görülebiliyor olması burayı önemli kılıyor. Ender rastlanan bir parkur burası. Uluslararası kurallara göre baş hakem ve diğer hakemlerimizin herhangi bir yarışçıyı en az 3 rampada görebiliyor olma şartı var. Yarışçıların güvenliğinin riske atma durumumuz yok. Bu nedenlerden yarışları iptal etme kararı aldık. Dünyanın sayılı parkurlarından biri haline gelmiş olan Edirne Motokros parkurumuzu çok daha iyi bir organizasyonda kullanacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)