Okulda linç gibi kavga

İstanbul Esenyurt'ta önceki gün bir saldırı girişimi yaşandı. Saldıran ve saldırıya uğrayan eğitimci; saldırı yeri ise okul olunca olay daha da trajik bir hal alıyor.

Ekleme: 04.12.2021 20:01:41 / Güncelleme: 04.12.2021 20:26:32 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Perşembe günü Esenyurt'taki Halil Fahri Orman İlk ve Ortaokuluna Türk Eğitim Sen 9. Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan ve İlçe Başkanı Orçun Yılmaz yönetim kurulu ile beraber ziyarette bulunuyor.

Heyet okula girince hiç bir yere uğramadan öğretmenler odasına giriyorlar.

Meselenin ne olduğu tam olarak bilinmiyor ama gelenler burnundan solumaktadır.

Öğretmenler odasında agresif tavırlarla konuşuyorlar.

Ders zili çalıp öğretmenler derse girerken Kemal Ç. isminde öğretmen ile karşılaşıyor ve öğretmene hakaret ediyorlar.

Bu sırada Türk Eğitim Sen (TES) Üyesi bir öğretmen saldırgan ekibi tutuyor ve "ben de sizin üyenizim yaptığınız yanlıştır" diyor.

ESENYURTTA ÖĞRETMENE SALDIRI

Saldırganlar TES üyesi öğretmene "defol çık buradan, karışma" diyorlar onu da tutup fırlatıyorlar.

Saldırgan ekipten Serdar T. isimli öğretmenin Kemal Çal'a kafa attığı, Orçun Y. isimli bir başka kişinin yerdeki öğretmeni tekmelediği iddia ediliyor.

Bütün bu yaptıkları yetmezmiş gibi okul müdürüne tehditler savurarak olay yerinden yani okuldan yani hani şu çocuklarımızı gönderdiğimizde "oğlum, kızım sakın kimseye küfretmeyin, kavga etmeyin" dediğimiz yerden uzaklaşıyorlar.

Evet saldıranlar bir sendikanın şube başkanı, üyesi, vesairesi...

Yani sözde öğretmenin hukukunu savunmak için bir araya gelenler, mezkur olayda öğretmeni linç etmek için bir araya gelmişler. Acaip ve bir o kadar korkunç.

Çocuklarımıza "okulda yapmayın" dediğimiz her şeyi yapıp ellerini kollarını sallaya sallaya gitmişler.

Perşembe günü Halil Fahri Orman okulunun öğretmenler odasının önünü ringe dönüşüyor. heyet halinde bir öğretmen linç ediliyor.

Her ne kadar daha sonra bir grup öğretmen olayı protesto etse de bir eğitimcini hem de okulda hem de eğitimcilerin eli ile linç edilmesi akıl ve izanın alabileceği bir şey değildir.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar