Erdoğan: Devletin kurumları ciddidir öyle rastgele gidemezsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, öyle rastgele gidemezsin" dedi

Ekleme: 04.12.2021 15:39:21 / Güncelleme: 04.12.2021 15:39:21 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

"İnsan davet edilmediği yere gidemez"
''Ana Muhalefetin başında bir zat var. Bu zat Merkez Bankası'ndan randevu istiyor. Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya. Merkez Bankası bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar Merkez Bankası'ndan brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp bankanın aleyhinde konuşuyorlar. Hani bağımsız değildi bak sana randevu verdiler. Şimdi dün evvelsi gün de Türkiye İstatistik Kurumu'nu randevu falan almadan oraya da gitmek istedi. İstatistik kurumu da buna randevu vermedi. Gittiler istatistik kurumunun önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır, utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez.

Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Ne oldu randevu vermediler ve randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptı. Bay Kemal bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, öyle rastgele gidemezsin. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları zaten yapıyor.

Hiç merak etmeyin biz dimdik ayaktayız. Ülkemizin başına toplanan baskı ve zulüm bulutlarını sizinle birlikte birer birer dağıttık. CHP'nin başındaki zat siyasette bize gücü yetmeyinci Anayasa ve yasalar dışında hareket etme dolayısıyla kendisine mukabele imkanı olmayan devlet memurlarına saldırmaya başladı. Memurlara çemkirmeyi iyi biliyor. Bunun adı siyaset değildir. Siyaset memurlara hakaret etmek hiç değildir. Siyaset er meydanında kendi mecrasında yürütülür’’ diye konuştu.