Peşmerge Bakanlığı; ''Teröristler ve destekçileri ağır bir bedel ödeyecek”

Peşmerge Bakanlığı, DAİŞ’in dün gece Qereçox Dağı eteklerindeki saldırılarıyla ilgili “Teröristler ve destekçileri ağır bir bedel ödeyecek” açıklamasında bulundu

Ekleme: 03.12.2021 15:29:22 / Güncelleme: 03.12.2021 15:29:22 / Dünya
Destek için 

Peşmerge Bakanlığı, DAİŞ’in dün gece Qereçox Dağı eteklerinde Peşmerge ve vatandaşlara yönelik saldırılarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada “DAİŞ teröristler dün gece saat 22.00‘da Qereçox Dağı eteklerindeki Xidirce köyüne saldırdı. Sivillere yönelik bu vahşi saldırıda 3 vatandaş şehit oldu bazıları yaralandı” denildi.

Açıklamada Peşmerge Güçleri'nin acilen olay yerine intikal ettiği, saldırıyı püskürttüğü ve bölgeyi kontrol altına aldığı belirtildi.

Açıklamada “Ardından Peşmerge’nin DAİŞ teröristlerini yakalamak için başlattığı operasyon sırasında bir Peşmerge otomobili daha önce teröristlerce yerleştirilmiş bombanın hedefi oldu ve 7 Peşmerge şehit oldu” ifadelerine yer verildi.

Şehit Peşmergelerin ve Xidirce köyünde şehit düşen vatandaşların ailelerine başsağlığı dileğinde bulunulan açıklamada, “Şehitlerimizin kanı boşuna gitmeyecek. Teröristler ve destekçileri ağır bir bedel ödeyecek” sözleri kullanıldı.

Peşmerge Bakanlığı bir kez daha Irak Savunma Bakanlığı ve Uluslararası Koalisyon güçleriyle işbirliği çerçevesinde ortak operasyonların başlaması gerektiğini yineledi ve aksi takdirde dün geceki saldırılara benzer saldırıların düzenlenmesinin kaçınılmaz bir tehdit olduğunu vurguladı.

K24

Etiketler: