Engelli çocuklar kahvaltıda buluştu

​Adıyaman Belediyesi tarafından "3 Aralık dünya Engelliler Günü" münasebetiyle engelli çocuklara ve ailelerine yönelik program gerçekleştirildi.

Ekleme: 03.12.2021 15:15:12 / Güncelleme: 03.12.2021 15:18:17 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Programda konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç engellilere yapılan hizmetin ibadet olduğuna vurgu yaptı.

Kılınç ailelere yönelik yaptığı konuşmada, "Sadece bugün engellilerimizi hatırlatmamız doğru bir şey değildir. Yaşamın içerisinde sizler sürekli berabersiniz. Gerek bedensel gerekse zihinsel engelli kardeşlerimize, çocuklarımıza sadece sizlerin bakması yeterli değildir. Bizim de sorumluluğumuz vardır. Bizler onlar için her tür yaşamı kolaylaştırmak, destek olmak zorundayız. Bu bizim temel vazifemizdir. Her bireyinde engelli olabileceğini düşünerek o gözle bakmak lazım, empati yapmak, hemhal olma lazımdır. Kolay değil, zorluklar yaşıyorsunuz. Ama Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhisaletu vessellem) 'Engelliye yapılan her yardım ibadettir.' buyuruyor." ifadelerini kullandı.

Dinimizde, kültürümüz ve hadislerde engellilere yardım konusunu önemine değinerek, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhisaletu vessellem) ortopedik engelli Muaz Bin Cebeli Yemen'e vali tayin ediyor. Engelli olmak herhangi bir vazifede görev almaya engel değildir. önemli olan yüreklerin kalbin güzelliğidir." dedi. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar