Van'da ekmeğe zam girişimi engellendi

Van'da artan maliyetlere bağlı olarak 1,80 TL'den satılan ekmeğin 2,50 TL'ye satma girişimi, yapılan istişare ve fikir birliği neticesinde engellendi.

Ekleme: 03.12.2021 11:50:14 / Güncelleme: 03.12.2021 11:58:02 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Van Valiliğinin girişimleri, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası, Erciş Bakkallar ve Fırıncılar Odasının ortak kararı ile Van'da ekmeğe zam yapılmayacağı belirtildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şehrimizde ekmek fiyatına olan zam girişimi geri alınmıştır. Toprak Mahsulleri Ofisi, ilimizdeki 5 un fabrikasına taahhüt karşılığında buğday desteği verecektir." İfadelerini kulandı.

Buna istinaden ilgili oda başkanlıkları tarafından yapılan açıklamada, "2 Aralık 2021 tarihinde ilimiz Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, ilimizde ekmeğin 1.80 TL'den satılmaya devam edilmesi için Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürü ile görüşme yapıldığı belirtilmiştir. Yapılan görüşme neticesinde TMO tarafından fabrikalara düşük ücretle buğday tedarik edileceği ve bunun karşılığında fabrikaların fırıncı esnafına ihtiyacı olan miktarda 50 kilogramlık un çuvalını 185 TL'den satmak hususunda kamuoyuna duyuruda bulunulmuştur." denildi.

Açıklamanın devamında, "Bu doğrultuda Van esnafı olarak, hükümetimizin ve yerelde valiliğimizin esnafını korumak adına yapmış olduğu girişimleri takdir etmekteyiz. Bununla beraber devletimiz ile birlikte vatandaşımızın yanında olmak adına somut bir adım olarak ekmek zammı için almış olduğumuz kararın uygulamasını, un fiyatlarının 185 TL olacağı inancı ve düşüncesiyle belli bir süre ertelemeye ve esnafımızı da bu ertelemeye ilişkin çağrımıza uymaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)