TATSO'dan İLKHA Bitlis Temsilciliğine plaket

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ, düzenlenen "Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu"na haber katkısından dolayı İlke Haber Ajansı Bitlis Temsilciliğine plaket takdim etti.

Ekleme: 02.12.2021 17:36:43 / Güncelleme: 02.12.2021 17:36:43 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

4 Kasım'da Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde İngiltere, Endonezya, İran, Portekiz ve Azerbaycan başta olmak üzere, 10 farklı ülkeden 100'ün üzerinde bilim insanı ve akademisyenin katılımıyla "Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu" düzenlenmişti.

"Beyaz altın" diye tabir edilen ve dünya rezervinin yüzde 20'si Bitlis'te olan pomzanın kent ekonomisine kazandırılması amacıyla yapılan ve 3 gün boyunca devam eden sempozyum, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklendi.

Adabağ, "Beyaz altın" diye tabir edilen ve dünya rezervinin yüzde 20'si Bitlis'te olan pomza madeniyle kent ekonomisine katma değer sağlamak ve istihdama katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek sempozyuma haber desteğinden dolayı İLKHA'ya plaket takdim ederek teşekkür etti.

İLKHA adına plaketi alan Bitlis Temsilcisi Şükrü Tontaş, ilkeleri doğrultusunda halkın yararına ve memleketin faydasına olan çalışmalara her zaman haber desteği sunmaya çalıştıklarını ve bundan sonrada aynı misyonla yollarına devam edeceklerini belirterek Adabağ'a sempozyuma sundukları katkıdan dolayı teşekkür etti. (İLKHA)