Van Fırıncılar Odasından ekmeğe yapılan zamma ilişkin açıklama

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, başta un, yağ, maya, şeker, tuz, su, susam, akaryakıt ve işçilik giderleri olmak üzere bir fırıncının yaklaşık 33 kalemde gideri olduğunu, bu nedenle zammın yapıldığına işaret etti.

Ekleme: 02.12.2021 16:30:17 / Güncelleme: 02.12.2021 16:33:39 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, yaptığı yazılı açıklamada bugünden itibaren ekmeğin yeni fiyatı olan 2,5 TL’den uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Başta un, yağ, maya, şeker, tuz, su, susam, akaryakıt ve işçilik giderleri olmak üzere bir fırıncının yaklaşık 33 kalemde gideri olduğunu belirten Tuncil, bunların yanı sıra vergi, SGK, BAĞKUR, kira elektrik, doğalgaz veya odun, elektrik, gibi giderlerin tamamının da zamlandığını hatırlattı.

Tuncil, "Kimi giderlerimiz yüzde 100’ün üzerinde zam aldı. Bir fırının yaklaşık 33 kalemde gideri var." dedi.

Akaryakıtın neredeyse günlük zamlandığını ifade eden Tuncil, fırıncıların her gün zamlı akaryakıt ile servis yaptığını belirtti.

Şoför, işçi ve yardımcı eleman maaşlarının da fırıncıya yük olduğunu ifadeden Tuncil, dayanamayan çok sayıda fırıncının, işyerini kapatmak zorunda kaldığını belirtti.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), un çuvalının 185 TL ile 200 TL arasında satacağını duyurduğunu vurgulayan Tuncil, "Eğer bu karar Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da uygulanırsa, biz de diğer artan maliyetleri dikkate alarak ekmek fiyatını yeniden değerlendiririz." ifadelerini kullandı.

Tuncil, 12 ilin daha, ekmekte yeni fiyatı uygulamaya başladığını söyledi. (İLKHA)