Pandeminin sonu ufukta mı?

JP Morgan stratejistleri yaklaşık 2 yıldır tüm dünyada sıkıntılara neden olan koronavirüs pandemisini değerlendirdi. Raporda pandeminin sonunun ufukta göründüğüne dair sinyal alınabileceği belirtildi.

Ekleme: 02.12.2021 11:46:19 / Güncelleme: 02.12.2021 11:46:19 / Sağlık
Destek için 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse ilişkin olarak JP Morgan Baş Stratejisti Marko Kolanovic önemli açıklamalarda bulundu. Kolanovic, açıklamasında: Covid-19'un yeni varyantı Omicron'un piyasalarda yarattığı kargaşanın pozisyon almak için bir şans olduğunu ifade etti 

Kolanovic'in meslektaşı Bram Kaplan ile hazırladığı raporda, Omicron varyantının daha bulaşıcı ve az öldürücü olduğuna yönelik gelen raporlara ilişkin olarak "Bu risk piyasaları için pozitif bir işaret olabilir, çünkü pandeminin sonunun ufukta göründüğünün sinyali olabilir" denildi.

Hazırladıkları raporda "Omicron getiri eğrisinde bir dikleşmenin ateşleyicisi, büyümeden değere, COVID ve karantinadan fayda sağlayanlarda yeniden açılmadan fayda sağlayacaklar ve emtialarda pozisyon almaya bir notasyon için fırsat olabilir" değerlendirmesi yer alırken iki uzman da "Biz son satışı emtialar ve yeniden açılmadan fayda sağlayacaklardan dipten alım için, yüksek getirili tahvillerden pozisyon almak için bir fırsat olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu.