Sincar Belediye Başkanı'ndan PKK açıklaması!

PKK, Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında 9 Ekim 2020'de imzalanan ve Sincar'daki PKK varlığını sonlandırması öngörülen anlaşma sonrası faaliyetlerine devam ediyor.

Ekleme: 02.12.2021 09:31:52 / Güncelleme: 02.12.2021 09:31:52 / Güncel
Destek için 

Sincar Belediye Başkanı Mahma Halil, "Sincar dağ koridorlarının coğrafyasını ve bölgenin topoğrafyasını değiştirip bölgeyi onlar için yeni bir güvenli liman haline getiren tünelleri kazmaya devam ediyorlar. Mali ve askeri imkanların varlığından yararlanarak bölgede daha uzun süre kalmayı planlıyorlar. Sincar Anlaşması'nın bir yıldan fazla bir süre önce imzalanmış olmasına rağmen, hiçbir etkisi yok. Bağdat'taki federal hükümetten Sincar'ı korumasını istedik ancak bir sonuç alamadık."  dedi.

Bölgesel Kürt Yönetimi'nden Macid Şenkali PKK'lilerin  aldıkları dış destekle Sincar'ı ele geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Şenkali şöyle devam etti:

"Silahlı örgüt üyeleri arabaların rahat geçebileceği ve içinde yaşanabilecek tüneller kazdılar. Sincar Dağı'nı yeni bir üs alanı yapmayı planlıyorlar. Çünkü Sincar'ın jeopolitik konumu çok önemli. Bir yanda Suriye-Irak sınırı, diğer yanda birkaç bölgenin önemli kavşağı bulunuyor. Sincar'ın bir siyasi baskı aracı olarak kullandığı bir sır değil."

YENİ ŞAFAK

Etiketler: