Eski ayakkabısını camide namaz kılan gencin ayakkabısıyla değiştirdi

Gaziantep’te tarihi Handanbey Camii’ne gelen bir şahısın ayağındaki eski ayakkabısını namaz kılan gencin ayakkabısıyla değiştirdikten sonra uzaklaşması güvenlik kameralarına yansıdı.

Ekleme: 01.12.2021 20:05:15 / Güncelleme: 01.12.2021 20:23:02 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Olay, merkez Şahinbey ilçesi Karagöz Mahallesi’nde Handanbey Camii’nde meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, camiye gelen bir şahıs, ayağındaki eski ayakkabıyı caminin dış bölümünde namaz kılan bir gencin ayakkabısıyla değiştirdikten sonra camiden uzaklaştığı görülüyor.

Güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerde hırsızın soğukkanlı tavırları ise pes dedirtti.

 

Öte yandan, son zamanlarda camide sürekli yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren cami cemaati, hırsızlarla başlarının dertte olduğunu ve yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istedi.

Son zamanlarda hırsızların uğrak yeri olan camiye gelen cemaatin ayakkabılarını çalmakla yetinmeyen hırsızlar, cami içerisindeki birçok eşyayı çaldı.

Handanbey Camii başta olmak üzere kentteki birçok camide sürekli yaşanan hırsızlık olaylarının cami cemaatini mağdur ettiğini belirten Diva-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Acem, yetkililere çağrıda bulundu.

“2-3 günde bir cemaatin ayakkabıları çalınıyor”

Camide çok sayıda hırsızlığın yaşandığını belirten Acem, “Hırsızlar camimizi adeta mesken edindiler. Bu durum yıllardır yaşanıyor. Daha önce caminin mihrabının her iki tarafında bakırcı ustalarımızca bin bir emekle yapmış olduğu 'Allah ve Muhammed' yazılı bakır levhalarımız, camiye namaz kılmaya gelen bayanların namazda iken çantaları çalındı. Cemaat namaz kılarken ceketleri çalındı. 2-3 günde bir de cemaatin ayakkabıları çalınıyor.” dedi.

15 gün öncede minarenin paratoner bakırının, klima motorlarının kartları çalındığını ifade eden Acem, klimaların çalışmadığını ve 30 bin TL masrafının olduğunu bildirdi.

Hırsızlarla baş edemeyecek hale geldiklerini belirten Acem, “Merkezde bulunan birçok camide imam arkadaşlarımız bu tür olaylardan mustarip durumda. İlçelerdeki camilerde de bu durum aynı. Camiler adeta hırsızların meskeni haline gelmiş. Bu tür olaylara bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hırsızlık olaylarının sadece kendi bulunduğu camiye özgü olmadığını, tüm camilerde yaşandığını ifade eden Acem, hırsızlık olaylarını her hafta yaşadıklarını, camideki güvenlik kameralarının bile çalındığını ve bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar