İşgalci siyonist rejim geçen ay 30 gazeteciyi hedef aldı ve 8'ini alıkoydu

​Gazetecileri Destekleme Komitesi, kasım ayında işgalci rejimin, Filistinli gazetecilere yönelik 73 ihlalde bulunduğunu, 30 gazeteciye saldırdığını, 8'ini alıkoyduğunu belirtti.

Ekleme: 01.12.2021 15:45:14 / Güncelleme: 01.12.2021 15:58:52 / Güncel
Destek için 

Filistinli Gazetecileri Destekleme Komitesi, geçen kasım ayında Filistin'de medya mensuplarına yönelik işgalci Siyonist rejimin hak ihlallerine ilişkin raporu paylaştı.

Buna göre, kasım ayında Filistin'deki gazetecilere yönelik 73'ü işgalci rejim tarafından olmak üzere toplamda 86'dan fazla hak ihlali yapıldı.

İşgalci rejim kolluğu, 30 gazeteci ve medya çalışanına saldırdı. Saldırıda, metal mermiler, zehirli gaz bombaları, ses bombaları, biber gazı, lağım püskürtme, sürükleme, sopa ve tüfek dipçikleri ile dövme ve sözlü taciz de dahil olmak üzere çeşitli saldırı biçimleri kullanıldı.

Rapor, işgal makamlarının 8'den fazla gazeteciyi tutukladığını, ifadeye çağırdığını ve alıkoyduğunu belirtti.

Raporda, gazetecilerin haber yapmasını engelleyen 24'ten fazla vaka kaydedildiği, işgal rejimi kolluğu ve yerleşimcilerin gazetecilerin görevlerini yerine getirmelerini de engellediği kaydedildi.

Raporda ayrıca sosyal medya şirketlerinin 23'ten fazla Filistin ile ilgili içeriğe kısıtlama getirdiği aktarıldı. (İLKHA)