HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: FAİZLİ SİSTEM FAKİRİ HER GÜN DAHA FAKİR YAPIYOR

Kapitalist sistemin sömürü aracı olan faiz zor şartlar altında olan halkı her geçen gün daha da fakirleştiriyor. Her fırsatta faize dayalı ekonomik sistemin tamamen terk edilmesi gerektiğine vurgu yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Bu faizli sistem fakiri her gün biraz daha fakir yapıyor. Özelikle dar gelirli vatandaşlara satış yapan esnafı daha fazla etkiliyor” dedi.

Ekleme: 01.12.2021 10:51:45 / Güncelleme: 01.12.2021 10:55:13 / manşetler
Destek için  Haberin Videosunu İzle

DOĞRUHABER / Musa Azak

Yaklaşık 4 aydır Türkiye’nin dört bir yanını gezen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa ilini ziyaret etti. Yapıcıoğlu ziyarette, esnaf, kanaat önderleri, akademisyenler ve kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

Kapitalist ekonomik sistemin terk edilmesi gerektiğinin altını çizen Yapıcıoğlu, her yıl bütçeden faize ayrılan yüksek meblağa dikkat çekti.

Kapitalizmin; menfaati putlaştıran, kişisel çıkarı ilahlaştıran, vahşi bir kültürün ürünü olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, Türkiye'nin, kapitalist ekonomi modelini terk etmediği sürece, ekonomik sıkıntılardan kurtulamayacağının altını çizdi.

“MEMLEKET GENELİNDEKİ SIKINTILAR BURADA DA VAR”

Çeşitli ziyaretler kapsamında Şanlıurfa’da temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, faize dayalı ekonomik sistemin halkı daha da fakirleştirdiğini belirterek, “Bugün Şanlıurfa’da esnafımızı ziyaret ettik. Memleket genelindeki sıkıntılar burada da vardır. Sıkıntılar da birbirlerine benziyor. Piyasada da bir bozukluk var. Esnaf iş yapamamaktan veya yeterince iş yapamamaktan şikâyetçi. Küresel manada bir sıkıntı var. İnşallah bu sıkıntılar daha fazla sürmez diye temenni ediyoruz. Tabi bunun için de tedbirlerin alınması lazım. Bütün bu sıkıntıların oluşmasındaki en büyük etken faiz sistemidir. Faizin olduğu yerde ekonomik bağımsızlıktan, ferahlamadan söz edilemez. Çünkü bu faizli sistem fakiri her gün biraz daha fakir yapıyor. Özelikle dar gelirli vatandaşlara satış yapan esnafı daha fazla etkiliyor. Bu bağlamda faize dayalı ekonomik sistemden vazgeçilmelidir.

Bunun yanında Şanlıurfalıların büyük bir kısmı siyasetten/siyasetçilerden şikâyetçidir. Oy verip Ankara’ya gönderdikleri insanların kendilerini sormadıklarını, gittikten sonra Urfa’ya çok uğramadıklarını veya kendileri ile yeterince ilgilenmediklerini dile getirenler oldu. Biz gezmeye devam edeceğiz, farklı farklı kesimlerle temas kurup onların sıkıntılarını dinleyeceğiz ve bu sıkıntıların dile getirilmesi noktasında elimizden gelen çabaları da yapacağız. Eğer Rabbim güç, kuvvet verirse ve imkân verirse bu sorunları çözme makamına da gelirsek en hızlı bir biçimde çözüm yolları arayacağız.”

"FAİZE DAYALI EKONOMİK SİSTEM TAMAMEN TERK EDİLMELİDİR"

Türkiye'de emeğin sömürüldüğünün altını çizen Yapıcıoğlu, "Türkiye'de emek sömürülüyor. Kapitalizmin temel kanunu sömürüdür. Sömürü üzerine dönen bir çark var. Bu sömürü sadece kapitalist dünyanın küresel sermayedarların Türkiye'nin kanını emmesi değildir. Aynı zamanda ülke içerisinde bazı para babaları var. Onlar da memleket içerisinde fakirin, garibanın emeğini, alın terini sömürüyor. Sıkıntılar olduğunda da yine bunun ceremesini dar gelirli çekiyor. Normal zamanlarda kâr ederler ama kriz zamanlarında daha çok kâr ederler. Normal zamanlarda gariban insanlar sömürülürler ama kriz dönmelerinde daha çok sömürülürler ve onlardan daha fazla kemer sıkmaları istenir.

Türkiye'de olan da budur ve bu kapitalist ekonomi modeli terkedilmediği sürece, buradan çıkış yok gibi görülüyor. HÜDA PAR olarak diyoruz ki, faize dayalı ekonomik sistem tamamen terk edilmelidir. Bu sistem terk edilirken, İslam iktisatçılarına çok fazla vazife düşüyor. Onlar; bütün dünyaya, sömürülenlere ve bu sistemden çıkmak isteyen insanlara bir alternatif ortaya koyması gerekiyor. Nedir bu alternatif? Bizim 'Fıtri İktisat Modeli' dediğimiz ya da buna -'İslami iktisat modeli'- diyelim bu iktisat modelinin küresel çapta uygulanabileceğini, bununla ancak sömürünün kaldırabileceğine herkesi ikna edebilecek şekilde bir çalışma ortaya koyması gerekir." dedi.

“CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİN 2023’ÜN HAZİRAN AYINDA YAPILACAĞINI ISRARLA SÖYLÜYOR”

Olası bir erken seçim kararının Meclis çoğunluğu veya Cumhurbaşkanı tarafından alındığını hatırlatan Yapıcıoğlu, “Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın HÜDA PAR seçime hazırlıklı olmaya çalışıyor. Şuan bir kısım muhalefet çok yoğun bir şekilde erken seçim olmasını istiyor. Ama kanaatimce Türkiye’de mevcut yasal ve anayasal kurallarına göre erken seçime gitmenin çok mümkün olmadığını düşünüyor. Çünkü Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesinin kararını ancak belli bir çoğunlukla alınabiliyor. En az 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. Ya da tek başına Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor. Şuan da Sayın Cumhurbaşkanı seçimlerin 2023’ün Haziran ayında yapılacağını ısrarla söylüyor. 360 oyu ile Cumhur ittifakının birleşenleri de erken seçim yok diyor. Öyleyse Meclis’te çoğunluğu bulunmayan muhalefettin erken seçim kararı aldırması çok mümkün görünmüyor. Kanaatimce memleketin gündeminde bunların çok meşgul edilmesinin tutarlı bir tarafı yoktur diye düşünüyorum.” dedi.

Esnaf ziyareti sonrası Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformunun ev sahipliğini düzenlediği toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

“BÜTÜN MÜMİNLER VE EHL-İ KIBLE BİZİM KARDEŞİMİZDİR”

Ölçülerinin İslam olduğunu ve bütün Ehl-i Kıblenin kardeşleri olduklarını ifade eden Yapıcıoğlu, kardeşliğin çerçevesini kendi partileri ya da kendi meşrep ve mezhepleri olarak çizmediklerini söyledi.

Yapıcıoğlu, toplantıda şu ifadelere yer verdi:

“Her birisi bir topluluğun temsilcisi olan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle, kanaat önderleriyle, muhtarlarla, benzeri pozisyondaki kardeşlerimizle ve abilerimizle bir araya gelerek onları dinliyoruz. Böylece daha geniş bir kitleyi dinlemiş olma veya sesimizi onlara duyurma imkânını elde ediyoruz. Yola çıktığımız günden beri bir şey söyledik: 'Bizim ölçümüz İslam'dır.' Her konuda kardeşliğin ölçüsü de İslam ise; bütün Müminler bizim kardeşimizdir. Biz kardeşliğin çerçevesini kendi partimiz ya da kendi meşrebimiz ve mezhebimiz olarak çizmiyoruz. Genel anlamda bütün Müminler, bütün Ehl-i Kıble bizim kardeşimizdir. Alacağımız kararlar sadece bizi değil, genel anlamda memleketi ilgilendiriyorsa istişare halkasını da geniş tutmaya gayret sarf ediyoruz. Bu vesileyle hem sizinle tanışmak hem duanızı almak hem de konuyla ilgili söyleyeceğiniz şeyleri dinlemek üzere geldik.”

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler