Fas hükümetinin siyonist işgal rejimiyle işbirliği protesto edildi

Fas'ta on binlerce kişi, siyonist işgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Benny Gantz'ın, ülkeyi ziyaret ederek askeri alanlarda bazı anlaşmalar imzalamasını protesto etti.

Ekleme: 01.12.2021 08:35:09 / Güncelleme: 01.12.2021 08:39:02 / Dünya
Destek için 

Normalleşmeye Karşı ve Filistin'e Destek İçin Fas Cephesi adlı sivil organizasyonun çağrısıyla 36 kentte düzenlenen gösterilere, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, insan hakları savunucuları ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi faaliyetlerinin durdurulmasını ve Filistin halkının direnişine destek verilmesini istedi, işgalciyle işbirliğinin ihanet olduğunu, halkın bu işbirliğine karşı durması gerektiğini vurguladı.

Siyonist işgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Benny Gantz'ın 2 günlük Fas ziyareti, bu ülkedeki muhtelif siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının sert tepkilerine ve eleştirilerine neden olmuştu.

Gantz'ın Fas'a davet edilmesine tepki gösteren Fas Ümmet Sorunlarına Destek Heyeti, siyonist işgalci bakanın ziyaretinin, siyonist katillerle ilişkilerin normalleştirilmesinin her türüne karşı çıkan Fas halkının iradesine tamamen aykırı olduğunu belirtmişti. Yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmaların, topraklarını özgürlüğüne kavuşturmak ve bağımsız devletini kurmak için mücadele eden Filistin halkının mücadelesinin de hafife alınması anlamına geldiği dile getirilmişti.

Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği tarafından yapılan açıklamada da "Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas gibi ülkelerin işgalci siyonist rejimle işbirliği anlaşmaları imzalamaları ve pratiğe dönük adımlar atmada çılgınca koşmaları çirkin bir iştir ve şer'i açıdan da haramdır. Hazreti Ömer'in ve Salahaddin-i Eyyubi'nin ahitlerine ve Filistin halkının haklarına ihanettir." ifadesine yer verilmişti. (İLKHA)