Molla Musa Celalî defnedildi

Bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Musa Geçit (Molla Musa Celalî) ikamet ettiği Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sevenlerinin gözyaşları altında, dua ve tekbirlerle defnedildi.

Ekleme: 30.11.2021 21:50:18 / Güncelleme: 30.11.2021 21:54:48 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bir süre önce Coronavirus (Covid-19)'e yakalandıktan sonra Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören ve bugün ikindi namazından sonra vefat eden Ağrı'nın yetiştirdiği önemli ilim adamlarından ve bölgenin tanınmış alimlerden Molla Musa Celalî ikamet ettiği Doğubayazıt ilçesinde tekbirler ve sevenlerinin gözyaşı altında Doğubayazıt Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

Molla Musa Celalî'nin cenazesi Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan cenaze işlemlerinin ardından Ağrı Belediyesine ait cenaze aracı ve kalabalık bir konvoy ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine götürüldü.

Molla Musa'nın cenazesi ilk olarak kurduğu ve talebe yetiştirdiği Ahmet Yesevî Medresesi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından cenaze tekbirler eşliğinde defnedilmek üzere Doğubayazıt Şehir Mezarlığına götürüldü.

Defin işlemi Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Müftü Yardımcısı Murat Sarı, HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemal Arvas ve yönetimi, kurum amirleri, STK temsilcileri ile kanaat önderleri, Diyanet camiası ve halktan yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler