Malatya'da rehin alma ve gasp suçundan bir kişi tutuklandı

Yeşilyurt ilçesinde bir kişinin rehin alınarak aracının gasp edilmesi olayı ile ilgili yakalanan 5 şüpheliden biri tutuklanırken 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, araç ise sahibine teslim edildi.

Ekleme: 30.11.2021 16:45:16 / Güncelleme: 30.11.2021 16:46:05 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Çavuşoğlu Mahallesi'nde meydana gelen kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yağma, gasp ve tehdit konusu ile ilgili müşteki A.Ö. isimli şahsın alacak verecek meselesi nedeniyle şüpheli 5 şahıs tarafından zorla alıkonulduğunu ve kendisine ait olan aracının anahtarının zorla alındığı şikayeti üzerine, yapılan çalışmalarda bahse konu aracın müştekiye teslim edildiği, yakalanarak adli makamlara sevk edilen B.S. adlı şahsın tutuklandığı, F.O, C.O, F.U. ve A.T. isimli şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Yavuz Selim Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir şahıstan bir adet silah ve 4 adet merminin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, bir şahıstan 3,84 gram kannabinoid ve cam aparat, Gazi Mahallesi'nde bir şahıstan 0,61 gram metamfetamin, Melekbaba Mahallesi'nde bir şahıstan 0,27 gram metamfetaminin ele geçirildiği ve tahkikata başlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Özalper Mahallesi'nde bir ikamette meydana gelen iki adet tüfek hırsızlığı ile ilgili olarak olayı gerçekleştiren şahıs ve bahse konu tüfekler ile yakalandığı ve tahkikata başlandığı, Altınkayısı Bulvarı'nda meydana gelen ateşli silahla kasten yaralama olayı ile ilgili şüphelinin suç aleti olduğu söylenen silah ile yakalandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, Bostanbaşı Mahallesi'nde meydana gelen darp-kesici aletle kasten yaralama olayının şüphelisinin olayda kullandığı belirtilen kesici aletle ile birlikte yakalandığı, Karakavak Mahallesi'nde meydana gelen kesici aletle kasten yaralama olayının şüphelisi, olayda kullanıldığı ileri sürülen kesici aletle birlikte yakalandığı ve tahkikata başlandığı açıklamasında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda, Yakınca Mahallesi'nde bir şahsın yapılan GBT sorgusunda hırsızlık suçundan arandığı tespit edildiği ve soruşturmanın başlandığı belirtildi. (İLKHA)