Avrupa Yetim Eli Diyarbakır'da kışlık odun yardımında bulundu

​Merkezi Avrupa'da bulunan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Diyarbakır'da yetim, mağdur, öksüz ve kimsesiz ailelere odun yardımında bulundu.

Ekleme: 30.11.2021 16:15:13 / Güncelleme: 30.11.2021 16:23:52 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Uluslararası yardım kuruluşu olan Avrupa Yetim Eli dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de yetim, mağdur, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.

 

Diyarbakır'da yürütülen yardım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim Eli gönüllü temsilci Mehmet Ali Aysu, "Kış aylarına girmiş bulunmaktayız. Bu dönemde en temel ihtiyaçlardan biri olan ısınma ihtiyacıdır. Kimileri doğalgaz faturalarıyla uğraşırken kimileri ise evlerini ısıtma gayreti içerisine düşüyor. Yetimler ise yakacak odun ve kömürleri olmadığından kışın gelmesiyle kara kara düşünüyor. Bundan dolayı yetim aileler, 'kış geliyor yakacak odunumuz ve kömürüz yok, çocuklarımızı battaniyeyle ısıtmaya çalışıyoruz' diye bize talepte bulundular." şeklinde konuştu.

Aysu, "Evlerine gittiğimizde onların halleri gerçekten çok perişandı. Havanın soğuk olduğu günlerde battaniyelerle ısınıyorlardı. Onların o hallerini gördüğümüzde duyarsız kalamazdık. Odun ve soba yardımı adı altında bir kampanya başlatarak odun pazarına geldik. Birazdan satın aldığımız odunları götürüp yetim ailelere ulaştıracağız. Böylece hem onların bedenlerini hem de gönüllerini ısıtacağız." ifadelerini kullandı.  

Hayırseverlere çağrıda bulunan Aysu, "Bütün insanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kış aylarındayız. Bizler sıcak yuvalarımızda yatarken yetim çocuklar ve kimsesizlerin soğuktan donduğunu aklımıza gelsin. Onlarında ısınması için elimizden geleni yapalım, bu kardeşlerimiz üşümesin. Gelin hep beraber onların vücutlarını ve gönüllerini ısıtalım. Rabbim bu hayra sebep olan bütün kardeşlerimizden razı olsun." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar