Kırım, Ukrayna ve Moskova'nın meselesidir

Afganistan İslam Emirliği Kültür ve Enformasyon Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın statüsüne değindi

Ekleme: 30.11.2021 14:05:09 / Güncelleme: 30.11.2021 14:31:40 / Dünya
Destek için 

Rusya merkezi Octagon Media'nın sorularını yanıtlayan Mücahid, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın statüsüyle ilgili konulara değindi.

Kendisine yöneltilen "Emirliğin Kırım'a dair pozisyonu nedir?" sorusunu Mücahid şöyle yanıtladı:
"Rusya ile iyi diplomatik temaslar ve çok yönlü ilişkiler arzuluyoruz. Bölgede de istikrar istiyoruz ve Rusya'nın hiçbir ülkeyle savaşta olmasını istemiyoruz. Kırım'a ilişkin, söylemek isterim ki bu Ukrayna ve Moskova'nın meselesidir. Umuyoruz ki bu sorun yakında çözülür. Allah muhafaza, bu kriz sebebiyle bölgede savaş olabilir ve diğer ülkeler bunu kendi amaçları için kullanabilir. Bu bölgeyi istikrarsızlaştıracaktır" dedi.

Mücahid, Kırım'ın ilhakına dair soruya da şöyle karşılık verdi:
"Söylediğim gibi, bu Kırım halkının ne istediğine bağlı. Bizler Kırım'da yaşamakta olan insanların yanındayız. Ve onların ne istediğini dinlemek zorundayız, zira onların seçme hakları var. Eğer Rusya ile beraber olmak isterlerse, bizler de onlarla hemfikir oluruz" açıklamalarında bulundu.