Evde bakım maaşı kesilen yatalak hastanın eşi mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Batman’da 7 senedir kolon kanseri olan ve bir bacağı olmayan yatalak hasta Yasin Yıldız’ın (80) güncellenen raporda “yarım yatalak olduğu” belirtilerek evde bakım maaşı kesildi. Bakıcı maaşı kesilen Yıldız’ın eşi Hamdiye Yıldız, yetkililere seslendi.

Ekleme: 30.11.2021 12:09:21 / Güncelleme: 30.11.2021 12:10:19 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman merkez Hürriyet Mahallesi’nde kiralık bir evde ikamet eden Hamdiye Yıldız, yatalak eşi Yasin Yıldız’ın 7 senedir kolon kanseri olduğunu söyledi.

 

Bir bacağı kesik olan eşinin aynı zamanda kalp hastası, tansiyon, şeker gibi birçok hastalığının da bulunduğunu aktaran Yıldız, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.

Yıllardır duçar olduğu hastalıklar nedeniyle hiçbir ihtiyacını karşılamayan eşine bakan Hamdiye Yıldız, 4 aydır evde bakım maaşının kesilmesiyle mağdur duruma düştüklerini ifade etti.

Birçok ihtiyaçlarını daha önce aldığı bakıcı maaşından karşıladıklarını, maaşın kesilmesiyle ilaçlarını dahi alamayacak duruma geldiklerini vurgulayan Yıldız, yetkililerden evde bakım maaşının tekrar bağlanmasını istedi.

“7 yıldır tek başıma eşimin yaralarını temizleyip ihtiyacını karşılıyorum”

Yatalak eşinin tüm ihtiyaçlarını tek başına gidermeye çalıştığını ifade eden Yıldız, “Eşim 7 sene önce kalın bağırsak kanseri oldu. 7 sene önce Batman Bölge Devlet Hastanesinde ameliyat geçirdiğinden beri yatalak yatıyor. Eşim 4 sene önce geçirdiği bir trafik kazasında bir ayağı da kesildi. 7 yıldır tek başıma eşimin yaralarını temizleyip pansumanını yapıyor ve her ihtiyacını gidermeye çalışıyorum. Eşimin bütün bakım ihtiyacını tek başıma yapıyorum. 3 çocuğum var ve üçü de İzmir’de yaşıyor. Evimiz kiradır. Eşimin emekli maaşı ve evde bakım maaşıyla eşimin ilaç ve temizlik malzemelerini alarak geçinmeye çalıyorduk.” diye konuştu.

“Çok mağduruz ve dayanacak gücüm kalmadı”

4 ay önce rapor yenilemek için eşinin heyete girdiğini, rapor sonucunda eşine yarım yatalak raporu verilmesi üzerine evde bakım maaşının kesildiğini söyleyen Yıldız, aylardır büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Yaşadığı soruna bir türlü çözüm bulamadığını dile getiren Yıldız, son olarak şunları söyledi:

“Her sene olduğu gibi bu sene de eşim rapor yenilemek için hastanede heyete girdi. Rapor sonucunu almaya gittiğimizde raporumuzda 7 yıldır yatalak olan eşimin raporunda yarım yatalak diye karar verilmesinden dolayı bakıcı maaşı kesildi. Hangi kuruma gittiysem de derdimi anlatamadım ve sorunuma çare bulamadım. Eşimin bakıcı maaşı kesilmeden önce bir şekilde idare ediyorduk. 4 aydır bakıcı maaşı kesildiğinden beri ne kiramızı verebiliyorum ne de eşimin ilaçlarını alabiliyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum; çok mağduruz ve dayanacak gücüm kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Valimizden yaşadığım bu soruna çözüm bulmalarını rica ediyorum.”(İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar