İKİNCİ EL OTOMOBİLLERDE FİYATLAR UÇTU!

Uzman isimler, sıfır araçlardaki stok problemi nedeniyle ikinci el araçta 'bekle gör' döneminin başladığını bu doğrultuda 30 bin aracın satış ilanından kaldırıldığını söyledi.

Ekleme: 30.11.2021 11:16:45 / Güncelleme: 30.11.2021 11:16:45 / Ekonomi
Destek için 

İKİNCİ EL OTOMOBİLLERDE FİYATLAR UÇTU!

Yaşanan krizi nedeniyle otomobil üretiminin sekteye uğraması otomobil piyasasını hareketlendirdi. Uzman isimler, sıfır araçlardaki stok problemi nedeniyle ikinci el araçta 'bekle gör' döneminin başladığını bu doğrultuda 30 bin aracın satış ilanından kaldırıldığını söyledi.

İkinci el otomobillerin fiyatlarını gören vatandaşlar, satılık araçlarını vermekten vazgeçti. İlan platformlarından ortalama 30 bin araç ilanının kaldırıldığına dikkat çekildi. 

İkinci elde bekle gör dönemi

İkinci el oto piyasasında, önemli bir etken haline gelen döviz kurunun sıfır kilometre araç fiyatlarına direkt yansıdığını ifade eden uzmanlar "Ancak stok problemleri, ikinci elde neredeyse tüm araçların fiyatlarında radikal yükselişlere neden olurken, sadece 23 Kasım 2021 tarihinde, dövizdeki hızlı artışla aynı gün içinde ilan platformlarından ortalama 30 bin aracın ilanı kaldırıldı.

İlanını kaldırmayan birçok şirket ve araç sahibi de birkaç saat içinde satış fiyatında yaklaşık yüzde 20 artışa gitti, bu da satış kaygısı güdülmediği, beklemeye geçildiği anlamını taşıyor.
Ülke ekonomisindeki gelişmeler, ikinci elde de belirleyici unsur olacak. Şu anda alıcı ve satıcılar tamamen bekle-gör politikası uyguluyor." dedi.