Ağrı'da fırıncılar bakkal ve marketlere ekmeği 2 liradan satmaya başladı

Un fiyatlarına yapılan zamlar ile birlikte ekmek fiyatlarının maliyeti karşılamadığı gerekçesiyle marketlere ekmek satışlarını durduran fırıncılar, belirlenen yeni fiyat ile birlikte tekrardan ekmek satışlarına başladılar.

Ekleme: 29.11.2021 17:28:14 / Güncelleme: 29.11.2021 17:28:14 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Un fiyatlarına yüzde 100'den daha fazla zam geldiğini belirten fırıncılar, giderlerin ekmeğin maliyetini karşılamadıklarını belirtti.

Ağrı’da fırıncılar, geçtiğimiz günlerde ekmek fiyatlarının artması için eylem yaparak fırın dışında market, manav gibi yerlere ekmek satışlarını durdurmuştu. Dün itibarı ile 1,75 TL olan ekmek fiyatını 2 TL yaparak tekrardan ekmek satışlarına başladılar.  

Fırıncılar, yeni fiyatın da tatmin edici olmadığını belirtirken, halk fiyatların yüksekliğinden yakınıyor.

"Un fiyatlarına yüzde 100 zam geldi"

Ekmek fiyatına 25 kuruş zam yapılmasının kendilerini tatmin etmediğini belirten fırıncılardan Yusuf Tahtalı, "Geçtiğimiz günlerde un fiyatlarına yüzde 100 zam geldi. Bundan dolayı marketlere ekmek satışlarımızı durdurduk. Bugün itibari ile tekrardan 2 TL olarak geri vermeye başladık. Yalnız bu fiyat da gelen zamlara göre bizi tatmin etmiyor. 150 TL’lik un, şu an oldu 400 TL. Bizim fiyat beklentimiz 2,5 ile 3 TL arasıydı." ifadelerini kullandı.

"Halkımız gerçekten fiyat konusunda mağdurdur"

Ekmek fiyatlarındaki yaşanan artışların halkı mağdur ettiğini ama diğer taraftan da fırıncı esnafı sıkıntıya soktuğunu ve onlara göre 2 TL’nin düşük bir fiyat olduğunu belirten esnaf Bayram Efe, "Ekmek zamları olayını şöyle değerlendirirsek, halkımız gerçekten fiyat konusunda mağdurdur. Halkın gözünden bakarsak, 2 lira ekmek için çok ama fırıncıların gözünden, esnafın gözünden bakarsak, şimdi 2 lira fırıncıları kurtarmıyor. Unun torbası 370-400 lira olmuş. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da bir lira 40 kuruşa kendi noktalarında ekmek satıyor. Bu esnaflarımız için de bizim için de ciddi bir sıkıntıdır. Devlet erkânının buna bir çözüm bulması, en azından bir çare bulamıyorlarsa dahi ortalama bir denge bulmalarını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Nevzat Öztürk ise 2 buçuk liranın bir ekmek için fazla olduğunu belirterek, "Ağrı gibi bir yerde ekmek için ideal fiyatın 1,5 TL olmalı. Bir çuval un 370 lira olmuş. Yani şu an Türkiye’nin ekonomisine baktığımızda doğu gibi bir yerde ekmeğin 2,5 lira olması normal değil. Ben kendim 7 nüfuslu bir aileyim, geçim nasıl olacak. Biz artık çoluk çocuğumuza nasıl ekmek götüreceğiz onu düşünüyoruz. Ekmeğin normalde 1,5 lira olması gerekiyor. 7 nüfuslu bir aile günlük 10-15 ekmek tüketiyor. Fiyatlar çok yüksek. İşsizlik var, kimse çalışmıyor, millette para yok." ifadesini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar