Mezopotamya’nın 1'inci Uluslararası Turizm Kongresi Mardin Artuklu Üniversitesinde gerçekleşti

Mardin Artuklu Üniversitesi, Dicle Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle Turizm Fakültesi ve Turizm, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "I. International Mesopotamia Tourism Congress" adlı kongreye ev sahipliği yaptı.

Ekleme: 29.11.2021 15:26:39 / Güncelleme: 29.11.2021 15:28:21 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

11 Farklı ülkenin uzman araştırmacılarının yer aldığı "Birinci Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi" ile birlikte Mardin'in dünya ölçeğinde tanınırlığının artmasına, üniversite olarak ön ayak olduklarını ifade eden MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, akademik perspektifle ele alınan turizm kongresinin bölge için son derece önemli olduğunu aktardı.

Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle gerçekleştirilen kongrenin açılış oturumu yüz yüze yapıldı.

Açılış oturumundan sonra iki gün boyunca çevrimiçi şekilde devam Birinci Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi'nin ana teması bölgede hakim olan "Kültür ve İnanç Turizmi" olarak belirlendi.

Kongre dönem başkanı olan MAÜ Rektör Yardıımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman, kongreye 11 farklı ülkeden yaklaşık olarak 100 akademisyen ve araştırmacının katılım sağladığı ve 30 akademik bildirinin sunulduğu bilgisini verdi.

Prof. Dr. Harman, çevrimiçi olarak düzenlenen kongrenin oturumlarına paralel olarak alanında uzman akademisyenlerden olan; Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Prof. Dr. David Fennell, Dr. Stefano Dominioni ve Prof. Dr. Dallen Timothy'nin de katılım sağladığını belirterek bu tür kongrelerin gelecek yıllarda da devam etmesinin elzem olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)