Şimdi de Suriyeli Kürt anneler çocuklarını istiyor.

Diyarbakır'da süren evlat nöbetinin benzeri Suriye'nin Kamışlı ilçesinde de yaşandı. Kürt anneler çocuklarını PKK'den istiyor

Ekleme: 29.11.2021 13:35:27 / Güncelleme: 29.11.2021 13:40:41 / Güncel
Destek için 
Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde yaklaşık 30 kişilik bir grup, Birleşmiş Milletler'in ofisi önünde kayıp kızları için gösteri yaptı.

Çocuklarının  PKK'nın Suriye kolu YPG tarafından kaçırıldığını ve bölge halkının sürekli olarak zorla askere alındığını söyleyen protestocular yetkilileri göreve çağırdı.

Anneler "Çocuklarımızı geri getirin" ve "Çocukların zorla alınması annelerin yüreğine korku ekiyor" yazılı pankartlar taşındı.

Birleşmiş Milletler tarafından mayıs ayında yayınlanan bir raporda, Temmuz 2018 ile Haziran 2020 arasında 400'den fazla çocuğun YPG ve kuzeydoğu Suriye'deki bağlı kuruluşları tarafından askere alındığı belirtildi.

"KIZLARIMIZDAN HABER ALAMIYORUZ"

AFP'ye konuşan Muhammed Şerif, 16 yaşındaki kızının yaklaşık bir haftadır kayıp olduğunu söyledi. 45 yaşındaki Balqis Hüseyin de kızının sekiz gündür kayıp olduğunu aktardı. Hüseyin, çocuğunun birPKKli tarafından kaçırılıp kaçırılmadığını veya gönüllü olarak katılıp katılmadığını bilmediğini ifade etti.

BM, bölgedeki Kürt yetkililerle, haziran 2019'da çocukların silah altına alınmasını önlemek için ortak bir eylem planı imzaladı. Ancak BM, o tarihten bu yana en az 160 'askere alınma' vakasını doğruladı.

Geçtiğimiz haziran ayında YPG'nin Menbiç kentinde sivilleri "zorunlu askerlik" adı altında silah altına alma girişimine karşı çıkarak protesto düzenleyen halka açtığı ateş sonucu en az 8 kişi yaşamını yitirmişti.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Öte yandan Diyarbakır Anneleri de yıllardır  PKK tarafından aldatılan veya kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP'ye karşı oturma eylemi yapıyor