Bülent Arınç'tan ''AK Partide neler oldu?'' sorusuna yanıt!

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, BBC Türkçe'ye açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 29.11.2021 09:17:31 / Güncelleme: 29.11.2021 10:00:59 / Güncel
Destek için 

Bülent Arınç,  "Siyasi teklif gelse ne dersiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Şimdi öyle bir teklifin geleceğini düşünmüyorum. Ama ben AK Parti'nin kurucusuyum, evin sahibiyim. AK Parti'de benden daha kıdemli insan yok. Ben bu partinin sac ayaklarından, kurucularından, temel taşlarından birisiyim. Buna kızanlar, kıskananlar, beni kötülemek isteyenler çıkabilir. Güneş balçıkla sıvanmıyor.

Başımı AK Parti'den başka bir partiye çevirmem. AK Parti'de olacağım, cumhurbaşkanımızın yanında, çevresinde olacağım. Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir."

"AK Parti'de neler oldu?" sorusunu  yanıtlayan Arınç, şu ifadeleri kullandı:

"İlk geldiğimiz zamandan 2010 referandumuna kadar, 2013'teki bir takım olayların başlamasına kadar, ifade, teşebbüs, inanç ve düşünce özgürlüğünden, fikir özgürlüğünden yanaydık.

Biz güzel bir dönem yaşadık, son zamanlarda belki bazı geri gidişler var. 2011'de yüzde 50 oyu sadece AK Parti'nin çekirdeğinden almadık.

Şimdi alabilir miyiz? Herhalde alamayız."

 Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Kardeş diyebildiğim insan bana sahip çıkmazsa gücenirim. Bunun helallik olarak bana dönmesini isterim" dedi.

Etiketler: