Birkaç ülke daha "Omicron" nedeniyle Güney Afrika uçuşlarını askıya aldı

​Finlandiya, Fas, Filipinler, Ürdün, İran, Angola, Endonezya ve Almanya gibi ülkeler, Coronavirus'ün Omicron varyantının ortaya çıktığı Güney Afrika ülkelerinden girişleri kısıtladı.

Ekleme: 29.11.2021 00:05:13 / Güncelleme: 29.11.2021 00:06:00 / Güncel
Destek için 

Birçok ülke, dünyada yeni bir tip Coronavirüs enfeksiyonunun keşfedilmesinin ardından Güney Afrika ülkelerinden girişi kısıtlamaya devam ediyor.

Finlandiya İçişleri Bakanlığı 28 Kasım'dan itibaren son 14 gün içinde Botsvana, Eswatini, Güney Afrika, Lesotho, Mozambik, Namibya veya Zimbabve'de bulunmuş olan yolcuların girişine kısıtlama getirildiği duyurdu. Kısıtlamalar 19 Aralık'a kadar yürürlükte kalacak.

Fas makamları, yeni Omicron varyantının hızla yayılması nedeniyle 29 Kasım akşamından itibaren 2 hafta süreyle ülkeye tüm doğrudan yolcu uçuşlarını askıya almaya karar verdiler. 

Filipinler yetkilileri yeni varyant nedeniyle 28 Kasım-15 Aralık tarihleri ​​arasında Güney Afrika ülkelerinin yanı sıra yedi Avrupa ülkesinden de girişi askıya aldı. 

Bu ülkeler; Botsvana, Zimbabve, Lesoto, Mozambik, Namibya, Eswatini ve Güney Afrika'nın yanı sıra Avusturya, Belçika, Macaristan, İtalya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre'yi içeriyor. 

Ürdün makamları da son 14 gün içinde yedi Afrika ülkesini ziyaret eden tüm yabancılara ülkeye giriş yasağı getirdi. Ancak Botsvana, Zimbabve, Lesoto, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Eswatini'deki Ürdün vatandaşlarına anavatanlarına dönme hakkı verildi. Gelen Ürdünlüler, ayrılmadan önce ve Amman'a vardıklarında PCR testlerinden geçmek zorunda kalacaklar. Ayrıca Queen Alia Uluslararası Havalimanı'ndaki bir otelde 14 gün karantinaya alınacaklar.

Angola Hükümeti de 30 Kasım 2021'den 5 Ocak 2022'ye kadar yedi Afrika ülkesinin vatandaşlarının ülkeye girişini yasakladı. O ülkedeki Angola vatandaşlarının vatanlarına dönebileceği ancak karantinaya alınacakları kaydedildi.

Endonezya hükümeti, yeni varyantın yayılma nedeniyle bazı Afrika ülkeleri ziyaret eden yabancıların ülkeye girişini yasakladı. 

Yabancıların girişine ilişkin kısıtlamalar 29 Kasım'da yürürlüğe girecek. Son 14 gün içinde Botsvana, Zimbabve, Lesoto, Mozambik, Namibya, Nijerya, Güney Afrika, Eswatini'yi ziyaret etmiş insanlar Endonezya'ya giremeyecek.

Yeni varyantla ilgili 2 vakanın bulunduğunu tespit edildiği Almanya da 8 Güney Afrika ülkesinde girişleri askıya aldı.

Buna göre Güney Afrika, Botsvana, Eswatini, Lesotho, Malavi, Mozambik, Namibya ve Zimbabwe'den gelecek olanlardan sadece Alman vatandaşlar kabul edilecek ve onlar da 14 gün karantinaya alınacak.

Yeni varyant şu ana kadar Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Belçika, Hong Kong, siyonist işgal rejimi, Almanya, İngiltere ve İtalya'da tespit edildi.

İran makamları da Güney Afrika, Mozambik, Namibya, Zimbabve, Botsvana, Lesoto ve Eswatini gibi ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini yasakladı. (İLKHA)