Malatya’da çocuklar harçlıklarını ihtiyaç sahibi ailelere bağışladılar

​Malatya’da 4-11 yaş aralığındaki bazı çocuklar, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını yardıma muhtaç ailelere ulaştırılması için Malatya Umut Kervanına bağışladılar.

Ekleme: 28.11.2021 17:45:11 / Güncelleme: 28.11.2021 17:45:11 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Malatya’da farklı mahallelerde ikamet eden 11 kız çocuğu kumbaralarındaki harçlıklarını kentteki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere, Peygamber Efendimizin yardımla ilgili hadisi şeriflerini okuduktan sonra Malatya Umut Kervanı Başkanı Ali Sağlık'a teslim ettiler.  

Kumbaraları teslim alan Sağlık, yapılan örnek davranıştan dolayı çocuklara ve ailelerine teşekkür ederek bu anlamlı bağışlarının herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Ali Sağlık

Sağlık, "Küçük kardeşlerimiz bugün bizleri ziyaret ederek kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları, yardıma muhtaç ailelere ulaştırılması için bağışta bulundular. Rabbim kendilerinden razı olsun. Bu küçük yaşlarında yardıma muhtaç aileleri düşünmeleri, harçlarından biriktirdikleri kumbaralarındaki paraları bağışta bulunmaları bizleri çok mutlu etti. Allah’u Telala (Celle Celaluhu) kendilerini salih etsin, vatanına milletine yararlı evlatlar yetiştirsin İnşallah. Gerçekten büyüklere örnek olacak bir davranış sergilediler. Malatyalı hemşerilerimizden bu küçük çocuklarımız gibi duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Bu ekonomik krizde bizlere başvuran yüzlerce aile oluyor ama bunlara yetişemiyoruz. Bu konuda hayırseverlerimizden yardım bekliyoruz. Bu küçük kız çocuklarımızın gösterdiği duyarlılığı onlardan bekliyoruz." diyerek çağrıda bulundu.

Sümeyye Kavak

"Allah’ın rızasını kazanmak için böyle bir bağışta bulunduk"

Yardıma muhtaç ailelere destek amacıyla kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını bağışlamak için Umut Kervanına geldiğini söyleyen çocuklardan Sümeyye Kavak, "Buradan Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum. Sizde buraya gelip yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize yardım etmenizi rica ediyorum. Allah’ın rızasını kazanmak için böyle bir bağışta bulunduk. Çünkü yardıma muhtaç ailelerin yerinde bizlerde olabilirdik. Biz onların durumunda olsaydık eminim onlar da bize yardım ederlerdi. Yardım yaptığımız için mutluyuz. Malum kış mevsimindeyiz, birçoğunun belki giyeceği bir montu veya ayakkabısı yok, barınacak evleri yok o yüzden bu ailelere yardım yapılması gerekir." dedi.

Sudenur Çelik

"İnşallah diğer kardeşlerimiz de bunu örnek alıp bağışta bulunurlar"

Çocuklardan Sudenur Çelik ise "Arkadaşlarımızla birlikte evde kumbaralarımızda biriktirdiğimiz harçlıklarımızı Malatya Umut Kervanına bağışladık. Umarım yaptığımız yardımlar yerine ulaşır. Burada kışın çok çetin geçiyor ve ekonomi yönünde de zaten sıkıntılar var. İnşallah yaptığımız yardımlar muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılar. Biz üstümüze düşen görevi yaptık, İnşallah diğer kardeşlerimizde bunu örnek alıp bağışta bulunurlar. Çünkü buraya yapılacak bağışlar sadece ihtiyaç sahiplerine gidecek. Sokakta, çadırda yaşayan insanlar var ve belki de sofralarında bir ekmek dahi bulamayan insanlar var, yapılacak yardımların sıkıntıdan kurtarılmalarına vesile olacak ve kendilerine iyi bir yaşam sağlayacak." diye kaydetti. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler