Türkiye'nin en büyük yüzme havuzu Gaziantep'te açıldı

Türkiye'nin en büyük yüzme havuzu olma özelliğini taşıyan Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katıldığı törenle açıldı.

Ekleme: 28.11.2021 16:50:13 / Güncelleme: 28.11.2021 17:01:38 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Gaziantep'e gelen Bakan Kasapoğlu, ilk olarak Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) düzenlenen “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı”na katıldı.

Bakan Kasapoğlu, daha sonra ise Şehitkamil ilçesi İbrahimli Batıkent Mahallesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Türkiye’nin en büyük olimpik yüzme havuzunun açılış törenine katıldı.

 

Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin bir spor ülkesi olduğunu belirterek, her branşta sporun ilerlemesi için altyapılara büyük önem verdiklerini ve bu anlamda ciddi mesafe aldıklarını söyledi.

Söz konusu havuzda yarınların şampiyonlarının yetişeceğine inandığını belirten Bakan Kasapoğlu, "Avrupa'nın ilk 5 havuzundan birini Gaziantep’te açıyoruz. Bu muhteşem tesisi yarının yıldızlarıyla buluşturuyoruz. Bu hepimizin gururu ve sevinci. İnanıyorum ki bu güzide tesis, ülkemiz sporuna ve uluslararası camiaya, yarınların şampiyonlarını yetiştirmede milletimize büyük hizmetler sunacak.” dedi.

“Milyonlarca insana yüzme öğrettik”

Türkiye'de her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük projelere imza attıklarını belirten Kasapoğlu, “Ülkemizin kalkınma mücadelesinde devasa stadyumlardan spor salonlarına, binlerce semt sahasından yüzme havuzlarına çok büyük devrimler gerçekleştirdik. Şükürler olsun, Gaziantep'te en büyüğünü, en modernini ve en donanımlısını açıyoruz. Olimpik ve yarı olimpik havuzlarımız sayesinde yüzmeyi ana branşlardan biri haline getirdik. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' dedik. Son 3 yılda ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle milyonlarca insana yüzme öğrettik.” diye konuştu.

Hayatın her alanında gençlerin yanında olduklarını belirten Kasapoğlu, burs ve barınma anlamında Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkesi konumunda bulunduğunu ifade etti.

“Dünyanın en güçlü kredi ve burs imkanlarını sunuyoruz”

Gençleri yarınların umudu olarak gördüklerini ifade eden Kasapoğlu, “Dünyanın en büyük yurt alt yapısını biz sunuyoruz. Dünyanın en güçlü kredi ve burs imkanlarını sunuyoruz. Barınma, burs ve kredi olanaklarıyla bir yandan gençlerimize destek olurken, ücretsiz üniversite hayalini de biz gerçekleştirdik. Gençlerimizin yarınlara daha güçlü hazırlanması için bu anlamda sporcu bursu uygulamamız var. 'Spor mu, eğitim mi?' ikilemi vardı. Bunu da yine hep birlikte ortadan kaldırdık.” ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler olimpik havuzu gezip, tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, davetliler ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar