İHH gönüllüleri ebediyete uğurlandı

Bursa'da teknoloji kampına katılmak için yolan çıkan ve Gebze-Orhangazi kara yolunda geçirdikleri kaza sonucunda vefat eden 4 IHH çalışanı ve gönüllüsü, kılınan cenaze namazı ile ebediyete uğurlandılar.

Ekleme: 28.11.2021 15:20:09 / Güncelleme: 28.11.2021 15:30:35 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kazada vefat eden Kağan Tığlı ve Murat Can Kaya için İstanbul Fatih Camii'nde öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılınırken, Nevşehir'de son yolculuğuna uğurlanan BAYKAR mühendisi Tarık Keseci ve Zonguldak'ta ebediyete uğurlanan Yusuf Taha Göktaş için de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Fatih belediye Başkanı M. Ergün Turan, Ak Parti İstanbul Millet Vekili Hasan Turan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve binlerce kişi katıldı.

Namaz sonrasında bir konuşma yapan İç işleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Bugün musallada 4 kardeşimiz var. Tevafuk o ki, bu 4 kardeşimizle de bizzat tanışma imkânımız olmuştu. En başta hanımefendi benim çok sevdiğim arkadaşımın kayın validesi, diğeri Bayrampaşa da çok kıymet verdiğimiz bir ailenin büyüğüydü. 2 kardeşimiz gıyabında cenaze namazını kıldığımız kardeşlerimiz. Bizler Müslümanız. Bizler teslimiz. Her gün namazlarımızda 'yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım dileriz' diyoruz. Yolumuz, yolculuğumuz belli. Biz bu kardeşlerimizde şu anda musallada onu söylüyorlar. Biz görevli bir milletiz. Biz görevli bir toprakların evlatlarıyız. Bu kardeşlerimiz de, cephenin en önünde mücadelesini Allah rızası için yapan ve bunu da sessiz kahramanlar olarak sürdüren kardeşlerimiz. Allah bizi onlara mahcup etmesin. Allah cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin duamız odur Allah ailelerine sabırlar versin." dedi.

Daha önce hiç bu kadar zorlanmadığını söyleyen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, "Hiç bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum. Allah yolunda canını feda edenler ölü değildir. Bu genç kardeşlerim, çok genç olmalarına rağmen, insanlığa hizmet etmek için vatana, hizmet etmek için gayret ettiler, çalıştılar. Teknoloji kampını yaparken Şehit oldular. Rabbim şefaatlerini nail eylesin geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Benim için çok zor bir gün." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler