Kürdistan  siz yokken de vardı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hoşuna gitmese de Kürtler bu ülkenin bir gerçeğidir!

Ekleme: 28.11.2021 14:12:23 / Güncelleme: 28.11.2021 14:12:23 / Güncel
Destek için 

Kürdistan  siz yokken vardı!

Türkiye siyasi arenasında Kürdistan ismine yönelik tartışmalar hız kaybetmeksizin devam ediyor. Kürdistan ismi çerçevesinde dönen tartışmalar, ilk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt ziyareti esnasında bir vatandaşla girdiği ‘Burası Kürdistan’ diyalogu sonrası başladı.

Ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ “Türkiye sınırı içinde Kürdistan diye bir yer yoktur. Gerekirse şehit oluruz ama üniter milli devletimizi asla parçalatmayız. Kürdistan fitnesine bedenlerimizle direnir, bozkurt gibi karşılarında dururuz" ifadelerini kullandı.

 Gelecek Partisi Kurucu Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Kürdistan’a ilişkin sözlerine yanıt verdi. Altaç, Kürdistan’ın tarihte var olduğunu ve Bahçeli ‘yok’ dese de bir hakikat olduğunu belirtti.

Rûdaw’a konuşan Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Kürdistan’ın gerek geçmişte gerekse günümüzde bir hakikat olduğunu belirtti.

‘Kürdistan yoktur’ diyenin tarihten haberi yok!

‘Kürdistan yoktur’ diyenlerin tarihten ve Kürt halkından haberinin olmadığını vurgulayan Altaç söyle konuştu: “Birincisi bugün ‘Kürdistan yoktur, Kürt yoktur’ diyenin tarihten haberi yok.  İkincisi ise bu bölgeyi ve bu insanları göremiyordur. Bu da mümkün değildir. Ortada duran bir şey için ‘yoktur’ diyemezsiniz.

Türkiye tarihine, Türkiye öncesine ve kurulan devletlere bakın. Kendi tarihinize bakın ve okuyun. Burası Osmanlı Devleti döneminde Kürdistan olarak vardı. İnanmayanlar, açıp 1. Meclis’in zabıtlarını okuyabilir. Orada yazılanları inceleyebilir. Buna da inanmıyorlarsa Atatürk’ün yazdığı Nutuk’a baksınlar. Bütün bunlara inanmıyorlarsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2013’teki konuşmasına baksınlar; ‘Kürdistan var ve bu bizim hakikatimiz’ demişti. Bunlar da yetmezse 2018’de Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’a geldiğinde kullandığı ‘Birinci Meclis’te Kürdistan parlamenterleri, mebusları vardı’ sözlerine baksınlar. Bu bir gerçek. Baksınlar. Bütün bunlara da inanmazsanız ne diyebilirim ki? Bahçeli yok dese de var, var derse de gerçeği dile getirmiş olur.”