Bizim dükkanda dolar geçmez!

‘Bizim dükkanda dolar geçmez’ yazılı broşürleri İstanbul Pendik esnafına dağıtan bir grup, esnafa doları boykot çağrısında bulundu

Ekleme: 27.11.2021 19:47:14 / Güncelleme: 27.11.2021 19:47:14 / Güncel
Destek için 

İstanbul'da bir grup, Pendik’te esnafı dolaşarak yapacakları alış verişlerde dolar kullanmamaları konusunda öneride bulundu.
Doları protesto etmek isteyen grup, ‘Bizim dükkânda dolar geçmez’ yazılı broşürleri esnafına dağıttı.

Pendik esnafın bazıları, ‘Bizim dükkânda dolar geçmez’ yazılı broşürleri dükkanlarının camına asarak alışverişlerinde TL ile işlem yapacakları mesajını verdi.
Pendik esnafından Hüsamettin Elçi, “Son dönemlerde ülkemdeki bilhassa ekonomik gelişmelerin, bu çalkantıların milletimi rahatsız eden, esnafımı huzursuz eden bu gelişmelerin karşısında duyarsız kalmak istemedik. Hiçbir siyasi partiye, hiçbir partinin borazanı olmadan tamamen gönlümüzdekini aktarmak istedik. Çünkü biz biliyoruz ki dilin söylediğini kulak, kalbin söylediğini kalp duyarmış. Kalp hissedermiş. Biz kalben bu imajı, bu mesajı vermek istiyoruz. Biz dışa bağımlı olmak istemiyoruz. Artık dolarla bizi tehdit etsinler istemiyoruz. Biz ekonomimizi, huzurumuzu, dolarla, dövizle bozsunlar istemiyoruz. Onun için kendi paramıza sahip çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: